- 20. júl, 2016
- Blog
- Nezaradené
Rebarbora
Vedeli ste, že rebarbora je vlastne zelenina? Jej jedlou časťou sú stonky, listy sú však jedovaté. Počas dozrievania mení farbu zo zelenej na červenú a zrelšie stonky sa stávajú sladšími. Vďaka svojej kyselkavej chuti sa vynikajúco hodí do sladkých dezertov. Sezóna rebarbory netrvá príliš dlho, preto neváhajte a využite na prípravu chutných koláčov a dezertov. V Lidl Cukrárni má pre vás naša cukrárka Adriana Poláková niekoľko jednoduchých receptov, ktoré môžete pripraviť v pohodlí domova pre všetkých vašich blízkych.
1. Z umytej a osušenej rebarbory odrežeme konce a aj listy, ktoré sú jedovaté.
2. Nožíkom opatrne prichytíme tvrdšiu šupku a stiahneme ju.
3. Očistenú rebarboru nakrájame na kocky, preložíme do misy a zasypeme kryštálovým cukrom. Premiešame a necháme chvíľu odstáť, aby cukor z rebarbory vytiahol kyslosť.