0

Ako prevážať a skladovať mäso?

Pri transporte a skladovaní by mali byť dodržané nasledujúce teploty

  • Bravčové, hovädzie a králičie mäso - od 0 °C do + 4 °C.
  • Mleté hovädzie a bravčové mäso - od 0 °C do + 2 °C.
  • Kurča, morka a kačka – od 2  °C do + 4 °C.
  • Čerstvé ryby – od 1 °C do + 3 °C.

Skladovanie v chladničke a mrazničke

Po otvorení balenie skladujte vždy v chladničke a spotrebujte do 12 hodín. Ak bola počas transportu teplota vyššia ako + 2, + 3 resp. + 4 °C, v závislosti od druhu mäsa, odporúčame okamžitú spotrebu.

Mäso môžete aj zamraziť, používajte však na to určené vrecká alebo nádoby. Mäso pred zamrazením rozdeľte na porcie, ktoré bežne spracujete pri varení. Už rozmrazené mäso opäť nezamrazujte. Mäso odporúčame vždy označiť štítkom, kde uvediete druh mäsa a dátum zamrazenia. Mäso neodporúčame skladovať v mrazničke dlhšie ako 3 mesiace.

Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info