0

Ako prevážať a skladovať mäso?

Pri transporte a skladovaní by mali byť dodržané nasledujúce teploty

  • Bravčové, hovädzie a králičie mäso - od 0 °C do + 4 °C.
  • Mleté hovädzie a bravčové mäso - od 0 °C do + 2 °C.
  • Kurča, morka a kačka – od 2  °C do + 4 °C.
  • Čerstvé ryby – od 1 °C do + 3 °C.

Skladovanie v chladničke a mrazničke

Po otvorení balenie skladujte vždy v chladničke a spotrebujte do 12 hodín. Ak bola počas transportu teplota vyššia ako + 2, + 3 resp. + 4 °C, v závislosti od druhu mäsa, odporúčame okamžitú spotrebu.

Mäso môžete aj zamraziť, používajte však na to určené vrecká alebo nádoby. Mäso pred zamrazením rozdeľte na porcie, ktoré bežne spracujete pri varení. Už rozmrazené mäso opäť nezamrazujte. Mäso odporúčame vždy označiť štítkom, kde uvediete druh mäsa a dátum zamrazenia. Mäso neodporúčame skladovať v mrazničke dlhšie ako 3 mesiace.

Zatiaľ nikto nekomentoval
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať