Ako prevážať a skladovať mäso?
Pri transporte a skladovaní by mali byť dodržané nasledujúce teploty
- Bravčové, hovädzie a králičie mäso - od 0 °C do + 4 °C.
- Mleté hovädzie a bravčové mäso - od 0 °C do + 2 °C.
- Kurča, morka a kačka – od 2 °C do + 4 °C.
- Čerstvé ryby – od 1 °C do + 3 °C.
Skladovanie v chladničke a mrazničke
Po otvorení balenie skladujte vždy v chladničke a spotrebujte do 12 hodín. Ak bola počas transportu teplota vyššia ako + 2, + 3 resp. + 4 °C, v závislosti od druhu mäsa, odporúčame okamžitú spotrebu.
Mäso môžete aj zamraziť, používajte však na to určené vrecká alebo nádoby. Mäso pred zamrazením rozdeľte na porcie, ktoré bežne spracujete pri varení. Už rozmrazené mäso opäť nezamrazujte. Mäso odporúčame vždy označiť štítkom, kde uvediete druh mäsa a dátum zamrazenia. Mäso neodporúčame skladovať v mrazničke dlhšie ako 3 mesiace.