Ako si poradiť s baklažánom?
Využite najlepší čas na baklažány
Aj vy ste si obľúbili baklažán? Máme pre vás dobrú správu – baklažán práve dozrieva. Tradične je súčasťou stredomorskej kuchyne, ale čoraz väčšej obľube sa teší aj u nás. Niektorí po ňom však kvôli jeho horkosti neradi siahajú. A pritom existuje veľmi jednoduchý spôsob, ako sa jej zbaviť pred samotnou prípravou jedla. Keď baklažán pokrájate, posoľte ho a nechajte ho odležať, aby sa tzv. „spotil“. Vodu potom vysajte papierovou utierkou a všetka nepríjemná horkosť bude preč. V Kuchyni Lidla nájdete niekoľko chutných a jednoduchých receptov na baklažán. Na začiatok baklažánové roládky plnené balkánskym syrom. Toto jedlo nepotrebuje žiaden komentár – je vynikajúce a vhodné ako občerstvenie na akúkoľvek párty. Ak chcete využiť slnečné počasie a stráviť príjemné chvíle s priateľmi na grilovačke, máme pre vás tip na grilované kuracie prsia s baklažánom. Samozrejme nezabúdame ani na vegetariánov – pripravte si skvelý šalát z grilovanej zeleniny s balkánskym syrom a medovou omáčkou.