
Chrumkavé zemiaky
Bandurky, grule, krumple, erteple, švábky... Pre žiadny iný druh ovocia či zeleniny sa nenájde v slovenských regiónoch toľko nárečových variácií ako pre zemiaky. Viac je asi už len spôsobov ich prípravy. Môžeme ich podávať varené, pučené, plnené, pečené, opekané, ako kašu, hranolčeky, lupienky či placky. Samozrejme, recepty na ich prípravu nemôžu chýbať ani v Kuchyni Lidla. Marcel Ihnačák pripravil hneď 3 vynikajúce spôsoby na prípravu zemiakov. K bravčovým kapsám pripravil zľahka osolené a okorenené zemiaky opekané na masle a olivovom oleji. Chrumkavé zemiaky pripravil aj k tatárskemu bifteku z hovädzej sviečkovice. Nakrájané na plátky a upečené dozlatista ich môžete podávať aj s bryndzou a chrumkavým prosciuttom.