
Nepečený gaštanovo-malinový koláč
Suroviny
Gaštanová plnka
- 500 g gaštanového pyré Culinea
- 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Ešte budeme potrebovať
- 25 maslových sušienok Sondey
- 10 lyžíc malinového džemu Maribel
- 8 lyžíc mrazených malín
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 20 g mrazom sušených jahôd
Potrebujeme
formu na chlebík, mixér, potravinársku fóliu
POSTUP
Rozmrazené gaštanové pyré roztlačíme vidličkou. Postupne mixérom zašľahávame smotanu, kým vznikne jednotný gaštanový krém. Formu na chlebík vystelieme fóliou a postupne vrstvíme jednotlivé časti. Najskôr maslové sušienky (5 kusov), ktoré potrieme 2 lyžicami malinového džemu, potom ⅕ gaštanového krému, na ktorý rovnomerne rozdelíme 2 lyžice mrazených malín. Postup opakujeme ešte štyrikrát a zakončíme poslednou vrstvou krému.
Uzavrieme potravinovou fóliou a odložíme do mrazničky na 180 minút. Následne koláč vyberieme, preklopíme a vrch potrieme tenkou vrstvou roztopenej bielej čokolády a posypeme rozdrvenými mrazom sušenými jahodami. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť ideálne do druhého dňa.
Pred podávaním môžeme koláč ešte na 20 minút vložiť do mrazničky a krájame nožom namočeným do horúcej vody.