0

Chutná desiata

Pomaly je tu začiatok školského roku a s ním aj ďalšie rodičovské starosti. Jednou z nich je i tá, čo dobré pripraviť malým školákom na desiatu. Vymýšľať každý deň novú desiatu nie je vôbec jednoduché a vyžaduje si to veľkú dávku fantázie. Desiata by však určite mala byť zdravá a pestrá, s vyšším obsahom sacharidov a vlákniny, aby vaši drobci mali dostatok energie na celodenné vstrebávanie vedomostí, poznatkov a zvládanie športových výkonov. Nezjedia vaše deti všetko? Vyskúšajte urobiť zoznam a dajte im za úlohu vyznačiť zdravé suroviny a jedlá, ktoré im naozaj chutia. Vyhnete sa tak návratom a nálezom nezjedených desiatych zo školy. Deti zároveň rady a nevedomky opakujú po svojich rodičoch. Ani stravovacie návyky v tomto nie sú výnimkou. Preto im pri raňajkách a desiatej buďte príkladom. Stáva sa vám, že niekedy ráno nestíhate? Nebojte sa zapojiť do prípravy desiatej svoje ratolesti. Naučia sa nielen prvým fintám v kuchyni, ale zistia aj to, čo znamená prinášať a vychutnávať si plody svojej práce. Do školskej tašky im na záver spolu s desiatou nezabudnite pribaliť dostatok vody, pretože pitný režim treba dodržiavať, a prvú polovicu potrebných tekutín by malo dieťa vypiť už doobeda. Aby sme vám prvý školský týždeň uľahčili, prinášame vám teraz tri skvelé tipy na chutnú desiatu. 

Farebné kanapky pre deti

Slnečnicový chlieb s tvarohom a vajíčkom

Bageta s prosciuttom a olivami

Zatiaľ nikto nekomentoval
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať