Hokkaido torta
Aký by to bol Halloween bez usmiatej oranžovej tekvice? Tá k nemu jednoducho patrí a najoranžovejšia je bez debaty tekvica hokkaido. Ak si pri jej názve predstavíte japonský ostrov, predstavujete si správne, pretože hokkaido síce pochádza z Nového Anglicka, no Japonci ho odnepamäti pestovali práve na sopečných pôdach ostrova Hokkaido, odkiaľ sa postupne dostalo až k nám. Táto neveľká, asi kilogramová tekvička cibuľovitého tvaru je nenáročná na pestovanie, dobre sa skladuje a v kuchyni má neuveriteľne rôznorodé využitie. Na rozdiel od iných tekvíc sa nemusí šúpať. Pred prípravou ju stačí iba dôkladne umyť, pretože jej šupka varením či pečením krásne zmäkne. Navyše, dá sa z nej využiť naozaj všetko. Semiačka z dužiny si môžete usušiť alebo opiecť a pochutnávať si na nich napríklad pri telke. Vďaka sladkastej chuti je hokkaido vynikajúcou surovinou do sladkých receptov. Môžete ju v nich použiť dokonca aj miesto obľúbenej mrkvy. Jej chuť vždy vylepší škorica, zázvor, citrónová alebo pomarančová kôra. Že ste z nej ešte nikdy nič sladké nepiekli? Vďaka Veronike teraz máte jedinečnú príležitosť pripraviť z nej rovno majstrovské cukrárske dielo – tekvicovú tortu so sladkým úsmevom. Tak smelo do toho, veď Halloween je už predo dvermi.