0

Hrušková delikatesa

Keď sa povie jeseň a ovocie, mnohým okrem jabĺk zídu na um hrušky. Veru, hrušky sú takisto neodmysliteľnou súčasťou jesene. No vedeli ste, že na svete jestvuje až okolo 3 000 odrôd hrušiek a dozrievajú rôzne počas celého roku? Preto ich delíme na letné, jesenné a zimné. Ako prví zahryzli do hrušky Ázijčania a Ázia sa považuje za domov tohto chutného ovocia. Dodnes je Čína najväčším pestovateľom hrušiek na svete. K nám sa však najčastejšie dovážajú hrušky zo Španielska, z Portugalska, Talianska a južného Francúzska. Podľa toho, kedy a kde dozrievajú, sa odvíja aj chuť. Môžu mať sladkú, kyslastú alebo maslovú príchuť. Obľube sa tešia aj pre výživovú hodnotu a pozitívne účinky na organizmus. Ak hľadáte napríklad nízkokalorické ovocie, hruška k nemu určite patrí, pretože až 80 % jej obsahu tvorí voda a na 100 gramov má len asi 55 kalórií. Navyše má v sebe veľa vlákniny, čo zase prospieva tráveniu. Hrušky nám nechutia len samotné – skvelé sú aj so syrmi, najmä s plesňovými, preto sa hodia do mnohých zeleninových šalátov. Môžete ich ochutnať aj flambované alebo v rôznych sladkých dezertoch. Chýba vám recept? Nič to, Veronika si pre vás jeden výnimočný pripravila. Jej čokoládové hrušky v červenom víne s pekanovými orechmi sú ozajstným potešením pre všetky maškrtné jazýčky. Navyše, vaša jeseň bude s nimi ešte voňavejšia a chutnejšia.

Čokoládové hrušky v červenom víne s pekanovými orechmi

Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať