
Kačacie hody začínajú!
Dobroty z kačaciny
Rozvoniavajúca pečená kačka na jesennom stole nemôže chýbať. Pripravte pre vašich blízkych dobroty, aké nenájdu v žiadnej reštaurácii. Inšpiráciu nájdete v Kuchyni Lidla! Máme pre vás niekoľko skvelých tipov. Aby mala upečená kačka jemné mäsko a chrumkavú kožu, vyžaduje si to trošku trpezlivosti. Dôležité je kačku deň vopred dôkladne nasoliť a nechať odležať v chladničke. Potom opláchnuť a osušiť. Kačku môžete piecť vcelku plnenú napríklad paradajkami a Schwarzwaldskou šunkou. Snáď najtradičnejšia príloha sú domáce lokše. Ak radi kombinujete mäso s ovocím, vyskúšajte recept na kačicu plnenú sušeným ovocím! Ako príloha sa výborne hodí karamelizovaná kapusta. Na našej stránke v sekcii TRIKY nájdete aj video, ako vykosťovať kačku. Ak hľadáte niečo netradičné, upečte kačicu na ázijský spôsob – so zázvorom, štipľavou papričkou a kešu orieškami. Ako prílohu si pripravte dochrumkava opečené zemiaky na kačacom tuku a šalát z pekinskej kapusty.