Krémové leto
Život je najsladší v lete. Prečo si čakanie na pohodové dovolenkové chvíle neskrátiť sladkým maškrtením? Vyskúšajte si teraz v kuchyni pripraviť čokoládovú tortu s mascarpone a čučoriedkami podľa Veroniky. Dokonca je bez múky. Mascarpone je čoraz obľúbenejšie aj v našich končinách. Tento krémový syr je ako stvorený na prípravu lahodných krémov. Svoje miesto však má aj v slanej kuchyni. Pochádza z talianskej Lombardie. Vyrába sa zo smotany pôsobením kyseliny vínnej bez odobratia srvátky. Za lahodnú chuť vďačí vysokému obsahu tuku. Mascarpone krém sa skvele hodí k čerstvému ovociu, na torty či do nepečených dezertov, ako je napríklad aj chýrne tiramisu. No dosť bolo ospevovania! Radšej raz skúsiť, ako dvakrát počuť. Využite svoje šikovné ruky a čím skôr sa pustite do prípravy Veronikinho sladkého umeleckého diela.