0

La dolce vita

Čo by ste povedali na sladkú hodinu taliančiny vo svojej kuchyni? Vďaka Veronike môžete objaviť nielen význam troch čarovných talianskych slovíčok, ale aj vynikajúcu chuť sladkých pochúťok, ktoré pomenúvajú. Savarin je takpovediac príbuzný našej bábovky. Vďačíme zaň parížskym cukrárom, bratom Julienovcom, ktorí sa v roku 1844 inšpirovali receptom na obľúbenú rum babu – „minibábovky“ nasiaknuté sirupom, rumom a plnené krémom. Bratia použili pri pečení cesta prvýkrát inú, kruhovú, formu aj inú alkoholovú zmes, a tak priniesli svetu lahodný savarin. V Taliansku ho majú najradšej v Neapole. Limoncino, ako napovedá aj názov, je sladký citrónový likér pochádzajúci z južného Talianska, ktorý sa vyrába z citrónovej kôry, liehu a cukru a má krásnu jasne žltú farbu. Zvyčajne sa podáva dobre vychladený ako digestív, no nenahraditeľné miesto má aj pri príprave miešaných nápojov, zmrzliny či sladkých dezertov. Okienko cukrárskej taliančiny uzatvára zabaglione – tradičný dezert vyrobený zo žĺtkov, z cukru a zo sladkého vína, ktoré sa spolu šľahajú nad parou a na záver sa dochucujú sladkým bielkovým snehom alebo šľahačkou. Význam slov už poznáte, teraz ešte spoznať ich chuť. Tá bude vďaka Veronikinmu receptu, v ktorom spojila všetky tri dobroty do jednej, naozaj neodolateľná. Tak neváhajte a ochutnajte sladký život – la dolce vita! 

Bábovka savarin s limoncinom a zabaglione

Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať