Preskočiť navigáciu Preskočiť na obsah
Datľový koláč s pekanovými orechami

Datľový koláč s pekanovými orechami

45 min
15 porcií

Suroviny

  • 160 g datlí
  • 125 ml horúcej vody
  • 155 g masla Pilos
  • 40 g trstinového cukru Belbale
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička sódy bikarbóny Belbake
  • 130 g hladkej múky Belbake
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • štipka soli Kania
  • 105 g pekanových orechov Alesto

Na vymastenie a vysypanie formy

  • 1 lyžica masla Pilos
  • 1 lyžica hladkej múky Beblake


Ešte budeme potrebovať

  • ľubovoľný kyslý džem

Potrebujeme

misa, ručný mixér, ponorný mixér, hlbší plech 30 x 21 x 6,3 cm


POSTUP

Na menšie kúsky nakrájané datle zalejeme horúcou vodou a odložíme na 10 minút na bok. Vo väčšej mise spolu vymiešame zmäknuté maslo a trstinový cukor do bledej peny. Postupne zašľaháme vajcia. Do zmäknutých ďatlí pridáme sódu bikarbónu a ponorným mixérom rozmixujeme na pastu. Datľovú pastu pridáme do pripraveného cesta, zamiešame hladkú múku, prášok do pečiva a soľ.  Nakoniec prisypeme na menšie kúsky nakrájané pekanové orechy. Formu vytrieme maslom a vysypeme múkou. Cesto rovnomerne rozotrieme a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C cca 30 minút.

Servírovanie

Pripravený koláč podávame s kyslejším džemom podľa vlastnej chuti.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať