Ponorte sa do peny
Máte chuť na sladké a neviete, čo pre váš maškrtný jazýček pripraviť tentokrát? Vyskúšajte čokoládový mousse podľa Veroniky. Navyše, karamelizované mandle vám budú pod zubami chrumkať jedna radosť. Že neviete, čo je to mousse? Výraz mousse pochádza z Francúzska a jeho preklad v slovenčine znamená pena. Nejedná sa však len o obyčajnú šľahačku či sneh z vaječných bielkoch. Príprava pravého mousse je o niečo náročnejšia, no s Veronikou ju hravo zvládnete. Mousse sa zvyčajne vyrába zo snehu, šľahačky, masla, žĺtkov, čokolády, karamelu alebo kávy. Svojej špeciálnej konzistencii a bohatej chuti vďačí zmiešaniu rozpustenej čokolády so žĺtkami. Základom sladkého úspechu je nechať mousse pred servírovaním poriadne odpočinúť v chladničke. Tento sladký dezert si vás určite získa. Či už sa pri záverečnom zdobení inšpirujete Veronikinými chrumkavými mandľami alebo vymyslíte niečo lepšie, určite nebudete ľutovať. Prajeme vám ten najsladší deň!