0

Španielska torta

Vedeli ste, že mandle sa považujú za kráľovné orechov? A to oprávnene, pretože obsahujú najvyšší podiel cenných živín spomedzi všetkých orechov. Mandľa je najstarší orech na zemi vôbec. Pochádza zo Stredného východu, kde ju pestovali už okolo roku 2 500 pred Kristom. Odtiaľ putovala do horúcej Afriky a potom cez Európu do celého sveta. Je plodom stromu – mandľovníka, ktorého krémové plody sa ukrývajú v tvrdej hnedej podlhovastej škrupine, podobnej vlašskému orechu. Podľa chuti sa mandle delia do dvoch kategórií: sladké a horké. Existuje ich viac ako 30 druhov. V súčasnosti je ich najväčším producentom Kalifornia v USA. Najväčšie využitie majú jednoznačne v sladkej kuchyni. Teraz môžete vďaka Veronike vyskúšať, ako chutia vo svetoznámej španielskej torte z oblasti Galície, ktorá sa pečie pri príležitosti púte do Santiaga de Compostela. Táto lahodná torta s nádychom citrusov výborne chutí so šálkou mliečnej kávy. Tak čo? Vydáte sa s Veronikou na púť za touto sladkou dobrotou? My sa už nevieme dočkať!

Tarta de Santiago

Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať