0

Tajomstvo východu

Ázijská filozofia jin a jang sa preniesla aj do ázijskej kuchyne, ktorá je založená najmä na harmónii. Podľa obyvateľov Ázie je zdravie človeka neoddeliteľné od toho, čo konzumuje, preto v kuchyni nepoužívajú potraviny len pre ich chuť, ale aj kvôli ich účinku na myseľ, telo a dušu. Základom ich jedál je predovšetkým zelenina, ryby, sója, tofu, huby, ryža a rezance. Mäso konzumujú len málo a inak ho aj spracúvajú. Radi používajú čerstvé a prirodzené prísady, z ktorých pripravujú ľahko stráviteľné jedlá, typické pre svoj zdravý životný štýl. Stolovanie považujú za slávnostný obrad. Potrpia si na to, aby jedlo nielen chutilo, ale aj lahodilo oku. Na príprave jedla si dajú záležať – je to hotové umenie. Mäso a ryby sa podávajú väčšinou vykostené, bez šliach a mastných častí, pokrájané na malé kúsky. S krájaním sa pohrajú aj pri príprave zeleniny a ovocia. Dlhé kúsky v tvare rezancov alebo kociek musia byť vždy rovnako dlhé. A to všetko preto, aby sa im ľahšie jedlo paličkami. Jedenie paličkami je pre nich rituál, pri ktorom sa viac sústreďujú na to, čo jedia. Zároveň je pomalšie, preto si jedlo viac vychutnávajú, a aj organizmus lepšie trávi. Na varenie najradšej používajú wok – panvicu s hlbokým dnom, v ktorej sa všetky ingrediencie pri vysokej teplote rovnomerne prepečú. Tak čo? Ste pripravení vyraziť s našimi receptami odhaliť zázračné tajomstvo východu?

Ázijská polievka s hubami shimeji a pstruhom

Sumček s kapustou pak-choi a hubami

Chrumkavá kačica na ázijský spôsob s restovanou ryžou

Zatiaľ nikto nekomentoval
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať