
Zmrzlinové tiramisu rezy
Suroviny
Zmes na namáčanie
- 30 g instantnej kávy Bellarom
- 100 ml horúcej vody
- 50 ml tuzemáku
- 100 g kondenzovaného mlieka Pilos
- 300 ml studenej vody
Krém
- 250 g mascarpone Milbona
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 200 g kondenzovaného mlieka Pilos
Ešte budeme potrebovať
- 400 g maslových sušienok Sondey
- 400 g dlhých piškót Sondey
Poleva
- 100 g horkej čokolády FinCarré (74 %)
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Na ozdobu
- 30 g kávových zŕn Bellarom
Potrebujeme
veľká misa, kuchynský robot s nadstavcom metlička, keramická misa
POSTUP
Zmes na namáčanie
Do väčšej misky pridáme instantnú kávu, horúcu vodu a zamiešame. Prilejeme tuzemák, kondenzované mlieko, studenú vodu a všetko spolu premiešame.
Krém
V kuchynskom robote s nadstavcom metlička vymiešame mascarpone so smotanou na šľahanie do polotuha. Následne prilejeme kondenzované mlieko a prešľaháme.
Tip: „Kondenzované mlieko v kréme zabezpečí, že aj po zamrznutí bude krém krémový.“
Na spodok formy rozložíme maslové sušienky, ktoré pokvapkáme kávovou zmesou. Následne pridáme a rozotrieme až ku okrajom polovicu krému. Piškóty namočíme v kávovej zmesi a uložíme na krém. Pokračujeme so zvyšným krémom, ktorý opäť rozotrieme ku okrajom. Na krém rozložíme poslednú vrstvu sušienok a takto pripravené tiramisu odložíme do mrazničky, ideálne do druhého dňa. Po zamrznutí tiramisu vyklopíme z formy a narežeme na rovnaké rezy a opäť odložíme do mrazničky, kým pripravíme polevu.
Poleva
Horkú čokoládu nalámeme do misky, zalejeme smotanou na šľahanie a roztopíme v mikrovlnke, alebo vo vodnom kúpeli, a premiešame.
Servírovanie
Pripravené zamrznuté rezy namočíme jedným koncom do čokoládovej polevy a ozdobíme kávovými zrnami.