0

Ako sa vyrába červené víno?

U modrých muštových odrôd je šupka tmavá a dužina biela. Pokiaľ šetrne vylisujete z modrého hrozna šťavu, bude biela, maximálne trochu ružovkastá. Preto je pre výrobu červeného vína nutné, aby mušt kvasil spoločne so šupkami („matoliny“), ktoré pri kvasnom procese mušt zafarbujú. Pre ideálnu farebnosť vznikajúceho vína je nevyhnutné, aby matoliny boli v neustálom kontakte s kvasiacim muštom, preto sú stále (či mechanicky, alebo automaticky) ponorené pod hladinu.

Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať