1

Čo podávať k vínu?

Premýšľali ste niekedy pri pití vína, čo by sa k nemu hodilo? Určite áno. Sú samozrejme také jedlá a potraviny, ktoré sa hodia k vínam lepšie než iné. Vyskúšajte to sami pri poháriku vína!

Syry

Najsamozrejmejšou chuťovkou, ktorá sa podáva k vínu sú syry. V závislosti od typu vína sa k nemu môžu hodiť rôzne druhy syrov – od delikátnych, krémových, po pikantné, tvrdé syry, plesňové... Zistite viac na: https://kuchynalidla.sk/blog/vino-a-syr-dokonaly-par

Ovocie

Hrozno, jahody, šťavnaté broskyne... mnohé ovocie sa ideálne hodí k ovocným vínovým chutiam. K podávanému ovociu je dobré vyberať ľahké, biele vína – s nimi chutia najlepšie. Ako chuťovka k bielemu, ako aj červenému zároveň, sa hodí aj sušené ovocie – figy, ďatle, marhule.

Olivy

To je tiež celkom tradičné spojenie. Zelené olivy lepšie sa hodia k mladým vínam, čierne k vínam s bohatšou chuťou a vôňou.

Orechy

Orechy skvele hrajú nielen so syrom, ale tiež s mnohými vínami. Takáto chuťovka je zároveň nielen chutná, ale aj zdravá. Najlepšie sú vlašské orechy, ktoré majú intenzívnu vôňu, ale tiež sa hodia lieskové orechy a jemné kešu.

Údeniny

Nie každá údenina je vhodná k vínu, ale určite sa budú hodiť talianske sušené údeniny, surové šunky a sušené klobásy typu kabanos.

A na čom si vy najradšej pochutnávate pri pití vína?

  • H
    Hosť
    30. november 2015, 16:39

    kabanos by som nejedla k ziadnemu vinu

    Odpovedať
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať