0

Uzávery

Najznámejším uzáverom pre skladovanie vína vo fľaši je korková zátka - malý geniálny vynález, ktorý sa tradične vyrába z jedného kusu kôry korkového duba – quercus suber. V súčasnosti sú zátky vyrábané tiež zo silikónu a silikónu s plastom, prípadne sa používajú sklenené a kovové skrutkovacie uzávery. Použitý typ uzáveru nemá na kvalitu vína žiadny vplyv. Kvalita „vzniká“ hlavne vo vinici, kde sa získava kvalitná surovina a potom vo vínnej pivnici, kde sa z nej vyrába víno. Alternatívny uzáver alebo korok sú iba jedným z rôznych spôsobov uzatvárania fľaše.

Ak je víno uzatvorené tradičným korkom, fľaša by mala byť uložená vo vodorovnej polohe v miestnosti s vlhkosťou vzduchu medzi 65 – 75 %. Syntetické zátky umožňujú skladovať víno v zvislej polohe na suchom mieste. Prvý aj druhý typ uzáveru si vyžaduje skladovanie v tmavej miestnosti pri konštantnej teplote okolo 12 °C.

Zatiaľ nikto nekomentoval
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať