Uzávery
Najznámejším uzáverom pre skladovanie vína vo fľaši je korková zátka - malý geniálny vynález, ktorý sa tradične vyrába z jedného kusu kôry korkového duba – quercus suber. V súčasnosti sú zátky vyrábané tiež zo silikónu a silikónu s plastom, prípadne sa používajú sklenené a kovové skrutkovacie uzávery. Použitý typ uzáveru nemá na kvalitu vína žiadny vplyv. Kvalita „vzniká“ hlavne vo vinici, kde sa získava kvalitná surovina a potom vo vínnej pivnici, kde sa z nej vyrába víno. Alternatívny uzáver alebo korok sú iba jedným z rôznych spôsobov uzatvárania fľaše.
Ak je víno uzatvorené tradičným korkom, fľaša by mala byť uložená vo vodorovnej polohe v miestnosti s vlhkosťou vzduchu medzi 65 – 75 %. Syntetické zátky umožňujú skladovať víno v zvislej polohe na suchom mieste. Prvý aj druhý typ uzáveru si vyžaduje skladovanie v tmavej miestnosti pri konštantnej teplote okolo 12 °C.