Pizza v štýle Chicago
Suroviny
Cesto
- 250 ml teplej vody
- 8 g čerstvého droždia
- 420 g hladkej múky Belbake
- 12 g soli Kania
- 30 g olivového oleja Primadonna
Obloha
- 400 g krájaných lúpaných paradajok Freshona
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g plátkového syra Eidam Pilos
- 200 g strúhanej mozzarelly Lovilio
- 100 g salámy Dulano
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom hák, potravinársku fóliu, formu na pečenie s priemerom 26 cm
POSTUP
Cesto
V teplej vode rozmiešame droždie a necháme odstáť, kým začne kvások pracovať.
V robote vymiesime múku, soľ, olej a kvások dohladka. Vytvarujeme bochník, ktorý necháme kysnúť približne 60 minút prikrytý potravinárskou fóliou.
Obloha
V menšom hrnci na oleji orestujeme 2 pretlačené strúčiky cesnaku. Pridáme paradajky a varíme, kým omáčka zhustne.
Formu vymažeme olejom. Na dno aj na okraje rozmiestnime cesto. Na spodnú časť cesta uložíme plátkový syr, pridáme strúhanú mozzarellu, plátky salámy a pripravenú paradajkovú omáčku. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 – 30 minút.