0
2
Pizza v štýle Chicago

Pizza v štýle Chicago

2 h 30 m
6 porcií

Suroviny

Cesto

  • 250 ml teplej vody
  • 8 g čerstvého droždia
  • 420 g hladkej múky Belbake
  • 12 g soli Kania
  • 30 g olivového oleja Primadonna


Obloha

  • 400 g krájaných lúpaných paradajok Freshona
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g plátkového syra Eidam Pilos
  • 200 g strúhanej mozzarelly Lovilio
  • 100 g salámy Dulano

Potrebujeme

kuchynský robot s nadstavcom hák, potravinársku fóliu, formu na pečenie s priemerom 26 cm


POSTUP

Cesto

V teplej vode rozmiešame droždie a necháme odstáť, kým začne kvások pracovať.

V robote vymiesime múku, soľ, olej a kvások dohladka. Vytvarujeme bochník, ktorý necháme kysnúť približne 60 minút prikrytý potravinárskou fóliou.


Obloha

V menšom hrnci na oleji orestujeme 2 pretlačené strúčiky cesnaku. Pridáme paradajky a varíme, kým omáčka zhustne.

Formu vymažeme olejom. Na dno aj na okraje rozmiestnime cesto. Na spodnú časť cesta uložíme plátkový syr, pridáme strúhanú mozzarellu, plátky salámy a pripravenú paradajkovú omáčku. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 – 30 minút.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať