Ananásovo-kokosová torta
Korpus
- 3 vajíčka
- 100 g práškového cukru Belbake
- 200 g polohrubej múky Belbake
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 30 g roztopeného masla Pilos
- ananásová šťava
Plnka
- 250 g zmäknutého masla Pilos
- 200 g práškového cukru Belbake
- 100 g strúhaného kokosu Belbake
- 100 g ananásu z konzervy Harvin
Na ozdobenie
- kúsky ananásu
- čerstvá mäta
Potrebujeme
- šľahací mixér
- sitko
- metličku na miešanie
- stierku
- tortovú formu s priemerom 20 cm
- papier na pečenie
- kuchynské utierky
- pierko na potieranie
- cukrárske vrecko s hladkou špičkou
Korpus
Celé vajíčka s cukrom šľaháme nad parou, kým zmes zbledne, zdvojnásobí svoj objem a zohreje sa. Vajíčkovú zmes prelejeme do studenej misky a šľaháme mixérom, kým vychladne. Medzitým zmiešame múku s práškom do pečiva a 3-krat ju preosejeme. Preosiatu muku s práškom do pečiva opatrne po častiach vmiešame metličkou do vajíčkovej zmesi. Na záver primiešame do cesta roztopené maslo. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie a okraje vytrieme maslom. Do takto pripravenej formy vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút.
Plnka
Maslo s cukrom vymiešame pomocou mixéra do peny. K maslovej zmesi ručne primiešame kokos.
Ananásovo-kokosová torta
Upečený korpus rovnomerne prerežeme na tri časti. Spodný korpus pokvapkáme ananásovou šťavou a potrieme krémom (nanášanie krému si môžeme uľahčiť cukrárskym vreckom). Na krém poukladáme kúsky ananásu a prikryjeme ďalším korpusom. Postup opakujeme. Vrchný korpus položíme reznou stranou smerom hore. Vrch aj boky torty potrieme krémom a posypeme strúhaným kokosom. Tortu dozdobíme kúskami ananásu a lístkami čerstvej mäty.