19
177
Čokoládová pena

Čokoládová pena

15 min
6 porcií
  • 100 g horkej čokolády Fin Carré (alebo 70 g mliečnej a 30 g horkej čokolády Fin Carré)
  • 300 ml smotany na šľahanie Pilos 30 % (musí byť poriadne vychladená)

Potrebujeme

  • elektrický šľahač

Postup

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Kým čokoláda vychladne (ale treba dať pozor na to, aby nestuhla), elektrickým mixérom vyšľaháme smotanu na pevnú šľahačku. Trochu šľahačky si odložíme na ozdobenie.

Do šľahačky opatrne, za stáleho miešania prilejeme vychladnutú čokoládu.

Pred podávaním necháme penu dôkladne vychladiť.

Penu naservírovanú v pohároch ozdobíme zvyšnou šľahačkou a strúhanou čokoládou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    19. máj 2021, 21:03

    Ak ju urobím večer, na druhý deň bude tiež taká dobrá??? Myslím konzistenciou...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. apríl 2021, 17:32

    Ved každá čokoláda po vychladnutí stuhne

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. apríl 2021, 17:30

    Nestuhne mi čokoláda kým vychladne?

    Odpovedať
  • J
    Julia
    31. marec 2021, 16:20

    Je to mňamka odporúčam spraviť

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. október 2015, 21:50

    to vypada super mnam

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať