Ananásovo-tvarohová bábovka
Cesto
- 4 vajíčka
- 200 g práškového cukru
- 100 ml vlažnej vody
- 100 ml rastlinného oleja
- šťava a kôra z 1 citróna
- 250 g polohrubej múky
- 3 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžička kakaa
- maslo na vymastenie formy
- polohrubá múka na vysypanie formy
Plnka
- 300 g ochuteného tvarohu s ananásovou príchuťou
- 1 vanilkový pudingový prášok
- 300 ml mlieka
Ešte budeme potrebovať
- práškový cukor na posypanie
Potrebujeme
- šľahací mixér
- strúhadlo
- formu na bábovku
- sitko
Cesto
Žĺtky vymiešame s cukrom pomocou šľahacieho mixéra do peny. Pomaly za stáleho šľahania k nim po lyžiciach primiešame vlažnú vodu, olej a šťavu z citróna. V miske zmiešame múku s práškom do pečiva a nastrúhanou kôrou z citróna. Sypkú zmes primiešame k žĺtkovej zmesi, zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov a cesto necháme asi 10 minút odstáť. Potom cesto rozdelíme na 2 časti a do jednej zamiešame kakao.
Plnka
Medzitým v druhej miske zmiešame tvaroh, pudingový prášok a mlieko.
Bábovka
Bábovkovú formu vytrieme maslom a vysypeme múkou. Do pripravenej formy najskôr nalejeme svetlé cesto. Naň navrstvíme tvarohovú plnku a zalejeme kakaovým cestom. Bábovku pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 40 minút.
Upečenú bábovku necháme vo forme vychladnúť, až potom ju z formy vyklopíme. Pred podávaním posypeme bábovku práškovým cukrom.