4
7
Ananásovo-tvarohová bábovka

Ananásovo-tvarohová bábovka

1 h 10 m
14 porcií

Cesto

  • 4 vajíčka
  • 200 g práškového cukru
  • 100 ml vlažnej vody
  • 100 ml rastlinného oleja
  • šťava a kôra z 1 citróna
  • 250 g polohrubej múky
  • 3 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička kakaa
  • maslo na vymastenie formy
  • polohrubá múka na vysypanie formy

Plnka

  • 300 g ochuteného tvarohu s ananásovou príchuťou
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 300 ml mlieka

Ešte budeme potrebovať

  • práškový cukor na posypanie

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • strúhadlo
  • formu na bábovku
  • sitko

Cesto

Žĺtky vymiešame s cukrom pomocou šľahacieho mixéra do peny. Pomaly za stáleho šľahania k nim po lyžiciach primiešame vlažnú vodu, olej a šťavu z citróna. V miske zmiešame múku s práškom do pečiva a nastrúhanou kôrou z citróna. Sypkú zmes primiešame k žĺtkovej zmesi, zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov a cesto necháme asi 10 minút odstáť. Potom cesto rozdelíme na 2 časti a do jednej zamiešame kakao.

Plnka

Medzitým v druhej miske zmiešame tvaroh, pudingový prášok a mlieko.

Bábovka

Bábovkovú formu vytrieme maslom a vysypeme múkou. Do pripravenej formy najskôr nalejeme svetlé cesto. Naň navrstvíme tvarohovú plnku a zalejeme kakaovým cestom. Bábovku pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 40 minút.

Upečenú bábovku necháme vo forme vychladnúť, až potom ju z formy vyklopíme. Pred podávaním posypeme bábovku práškovým cukrom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    30. apríl 2020, 22:01

    aj mne sa hneď nezdala tá plnka....tak som len zmiešala tvaroh s ananásom a zamiešala do cesta...uvidíme ako vyjde :-)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. január 2017, 19:54

    Podla mna vobec nie az take jednoduche a suhlasim ze pudingovy prasok treba najprv uvarit v mileku a az potom vlazny zmiesat s ochutenym tvarohom. Piect aj hodinu radsej pri nizsej teplote cca 160-170°C.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. máj 2016, 00:29

    Aj mne skoncila v kosi, preto Treba ten vanilkovy puding najprv v mlieku uvarit na husty puding, nechat vychladnut a po zmiesani s tvarohom dat do formy na svetlu cast cesta a pod tmavu cast cesta... Potom sa pekne a chutne upecie... A este to ze treba ju po upeceni nechat vo forme vychladnut...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. máj 2016, 05:43

    Neodporúčam túto bábovku nikomu piecť. Už zo začiatku sa mi tento recept nezdal, ale vyskúšala som. Bábovka sa neupiekla ani po vyše 1 hod. pečenia. Išla rovno do koša.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať