Pečeňová paštéta s brusnicami
Suroviny
- 2 červené cibule
- 2 strúčiky cesnaku
120 g masla Pilos - 500 g kuracích pečienok
- čierne mleté korenie Kania
- 2 a ½ cl bourbonu
- 250 g masla s morskou soľou Deluxe
- 2 hrste sušených brusníc Alesto
- 1 bageta
- 1 červená paprika
- 1 hrsť olív Deluxe
- 1 camembert Milbona
- soľ Kania
Potrebujeme
- panvicu, mixér, sklené nádoby
POSTUP
Nakrájané cibule a strúčiky cesnaku orestujeme na 20 g masla v panvici. Pridáme očistené a nakrájané kuracie pečienky, ochutíme korením a prilejeme bourbon. Dusíme približne 15 minút a v prípade potreby prilejeme vodu. Na konci dusenia necháme prípadnú tekutinu odpariť.
Kým sa pečienky dusia, pripravíme prepustené maslo tak, že 100 g masla rozpustíme v menšom kastróle.
Pečienky rozmixujeme s maslom s morskou soľou. Do rozmixovanej zmesi lyžicou vmiešame nasekané brusnice. Paštétu preložíme do sklenených nádob a zalejeme prepusteným maslom.
Tip: V uzatvárateľných sklenených nádobách vydrží paštéta v chladničke cca 1 týždeň.
Servírovanie
Na nakrájanú bagetu natrieme paštétu, pridáme na kocky nakrájanú papriku, prekrojené olivy, a nakrájané kúsky camembertu.