Bazové želé s ovocím a vínom
- 9 plátkov želatíny Belbake
- 250 ml bieleho vína
- 200 ml vody
- 150 ml bazového sirupu Solevita
- 100 ml malinového sirupu Solevita
- 50 g kryštálového cukru Belbake
- 250 g čučoriedok
- 250 g malín
- 250 g ríbezlí
- 300 g broskýň
- 250 ml smotany na šľahanie (33%)
- 30 g práškového cukru Belbake
- 1 vanilkový struk
Postup
POTREBUJEME
- silikónovú formu
- šľahací mixér
Plátkovú želatínu necháme napučať v studenej vode podľa návodu. Víno, vodu, bazový a malinový sirup zmiešame s cukrom a ohrievame, kým sa cukor rozpustí. Vmiešame napučanú a vyžmýkanú želatínu a rozpustíme ju v teplej, nie horúcej vínnej zmesi.
Ovocie umyjeme, broskyne vykôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky. Natesno ich naskladáme do silikónovej formy. Zalejeme vínnou zmesou a necháme v chladničke stuhnúť do druhého dňa.
Čas chladenia: 12 hodín (cez noc)
Tip: Formu môžeme plniť aj postupne po vrstvách. Naplnenú ju môžeme prikryť a zaťažiť, aby ovocie nevyplávalo navrch.
Na druhý deň formu na chvíľu ponoríme do horúcej vody, aby želé povolilo a opatrne ho uvoľníme z formy.
Servírovanie
Bazové želé podávame so smotanou vyšľahanou s cukrom a zrniečkami vanilky.