0
3
Bazové želé s ovocím a vínom

Bazové želé s ovocím a vínom

1 h 0 m
10 porcií
  • 9 plátkov želatíny Belbake
  • 250 ml bieleho vína
  • 200 ml vody
  • 150 ml bazového sirupu Solevita
  • 100 ml malinového sirupu Solevita
  • 50 g kryštálového cukru Belbake
  • 250 g čučoriedok
  • 250 g malín
  • 250 g ríbezlí
  • 300 g broskýň
  • 250 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 30 g práškového cukru Belbake
  • 1 vanilkový struk

Postup

POTREBUJEME

  • silikónovú formu
  • šľahací mixér

Plátkovú želatínu necháme napučať v studenej vode podľa návodu. Víno, vodu, bazový a malinový sirup zmiešame s cukrom a ohrievame, kým sa cukor rozpustí. Vmiešame napučanú a vyžmýkanú želatínu a rozpustíme ju v teplej, nie horúcej vínnej zmesi.

Ovocie umyjeme, broskyne vykôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky. Natesno ich naskladáme do silikónovej formy. Zalejeme vínnou zmesou a necháme v chladničke stuhnúť do druhého dňa.

Čas chladenia: 12 hodín (cez noc)

Tip: Formu môžeme plniť aj postupne po vrstvách. Naplnenú ju môžeme prikryť a zaťažiť, aby ovocie nevyplávalo navrch.

Na druhý deň formu na chvíľu ponoríme do horúcej vody, aby želé povolilo a opatrne ho uvoľníme z formy.

Servírovanie

Bazové želé podávame so smotanou vyšľahanou s cukrom a zrniečkami vanilky.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať