Bravčová panenka sous vide so šalátom z ovocia a strukovín
Suroviny
- 600 g bravčovej panenky
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- čerstvý tymian
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja Primadonna
- 50 g masla Pilos
- 400 g listového šalátu mix
- 100 g zmesi obilnín a strukovín
- 50 g mrkvy
- 50 g červenej kapusty
Francúzsky dresing
- 1 a ½ lyžice dijonskej horčice
- 1 lyžica krupicového cukru
- 1 a ½ lyžice citrónovej šťavy
- 1 a ½ lyžice jablčného octu
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 40 ml slnečnicového oleja Vita D´or
- 40 ml olivového oleja Primadonna
Ešte budeme potrebovať
- 100 g sezónneho ovocia (melón, jahody)
Potrebujeme
vákuovačku, vrecko na vákuovanie, sous vide varič alebo Monsieur Cuisine, panvicu, alobal, strúhadlo
POSTUP
Mäso osolíme, okoreníme a so štipkou tymianu a 2 lyžicami olivového oleja zavákuujeme. Varíme vo vodnom kúpeli pri teplote 58 °C približne 90 minút.
Tip: Ak nemáme k dispozícii sous vide varič s reguláciou teploty, môžeme použiť aj multifunkčného robota Monsieur Cuisine Smart.
Uvarené mäso vyberieme z obalu a sprudka opečieme zo všetkých strán na panvici s rozpálenou lyžicou olivového oleja a maslom. Počas opekania polievame maslom a výpekom. Takto pripravenú panenku prikryjeme alobalom a necháme chvíľu odpočinúť.
Zmes obilnín a strukovín pripravíme v mikrovlnnej rúre podľa návodu na obale.
Francúzsky dresing
Horčicu, cukor, citrónovú šťavu, ocot, soľ, korenie a oleje dôkladne rozmiešame metličkou.
Listový šalát zmiešame s teplými obilninami, nastrúhanou červenou kapustou, mrkvou a ochutíme francúzskym dresingom.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu ochuteného šalátu, doplníme nakrájanými kúskami ovocia a čerstvo osolenými plátkami opečenej bravčovej panenky.