Pappardelle s morčacím mäsom, špargľou a paradajkami
- 300 g morčacích pŕs
- 4 lahôdkové cibuľky
- olivový olej Primadonna
- 4 strúčiky cesnaku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý tymian
- 6 zelených šparglí
- 250 g cherry paradajok
- 2 lyžice masla Pilos
- 1 hrsť mladého špenátu
- 500 g čerstvých cestovín pappardelle Chef Select
- šťava z ¼ citróna
- 70 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
- čerstvá bazalka
POSTUP
POTREBUJEME
- škrabku
- strúhadlo
Biele časti lahôdkovej cibuľky nasekáme na drobno a restujeme v rozohriatej panvici s olejom. Postupne pridávame cesnak nakrájaný na jemno, mäso na menšie kúsky, soľ, korenie a tymian. Špargľu očistíme škrabkou do 2/3 dĺžky (hlavičky nešúpeme), nakrájame na menšie kúsky (hlavičky necháme celé) a vložíme do panvice k mäsu. Osolíme a okoreníme. Potom pridáme na štvrtiny nakrájané paradajky. Keď sa mäso zatiahne, pridáme maslo a umytý mladý špenát. Následne ešte pokvapkáme citrónovou šťavou. Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale. Pridáme k horúcej zmesi, premiešame a servírujeme.
Servírovanie
Pappardelle podávame posypané strúhaným parmezánom, ozdobené bazalkou a pokvapkané olejom.