Pečené rebrá s ananásom
Suroviny
- 1 kg rebier
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- repkový olej Vita D‘or
- 4 lyžice kečupu Kania
- 3 lyžice horčice Kania
- 2 lyžice medu
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica čerstvého zázvoru
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- ¼ ananásu
- 8 lyžíc olivového oleja Primadonna
- 1 limetka
Potrebujeme
- papier na pečenie, plech na pečenie
POSTUP
Rebrá z oboch strán poriadne osolíme, okoreníme a polejme repkovým olejom. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryté pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 90 minút.
Medzitým zmiešame kečup, horčicu, sójovú omáčku, med, natenko nakrájaný zázvor a cesnak. Po hodine a pol pečenia rebrá vyberieme a potrieme omáčkou z oboch strán.
Opäť vložíme do rúry a pečieme na 190 °C cca 20 minút.
V miske zmiešame nakrájanú petržlenovú vňať, nakrájaný ananás, olivový olej a šťavu z limetky.
Servírovanie
Pečené rebrá podávame s ananásovým šalátom.