Kuracie krídelká s cesnakom a paradajkovým čatní
Suroviny
Kuracie krídelká
- 1 kg kuracích krídel
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- čerstvý tymian
- 4 strúčiky cesnaku
- kôra z 1 citróna
Čatní
- 2 šalotky
- 1 strúčik cesnaku
- 500 g cherry paradajok mix
- 1 hrsť hrozienok Alesto
- 100 g sušených paradajok v oleji Italiamo
- 100 ml bieleho suchého vína
Ešte budeme potrebovať
- 2 ciabatty
- čerstvá rukola
- šťava z ½ citróna
Potrebujeme
panvicu, strúhadlo, plech, papier na pečenie
POSTUP
Kuracie krídelká
Kuracie krídla marinujeme v miske s olejom, soľou, korením, nasekaným tymianom, cesnakom a nastrúhanou citrónovou kôrou. Dôkladne premiešame, aby boli krídla rovnomerne ochutené. Namarinované mäso necháme odstáť v chladničke minimálne 20 minút. Krídla rozložíme na plech vystlaný papierom na pečieme a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 30 – 40 minút.
Čatní
Nadrobno nasekanú šalotku orestujeme v hrnci na oleji. Po chvíli k nej pridáme 1 strúčik cesnaku, nakrájané cherry paradajky a hrozienka. Ochutíme soľou a korením. Prihodíme nakrájané sušené paradajky, podlejeme vínom, premiešame a varíme, kým sa z vína odparí alkohol. Hrniec zakryjeme, zmiernime teplotu a čatní dusíme približne 30 minút.
Ciabatty nakrájame na plátky a opečieme ich na panvici s olejom dochrumkava.
Umytú a osušenú rukolu v miske zmiešame so šťavou z citróna, olejom, soľou a korením.
Servírovanie
Kuracie krídelká servírujeme s paradajkovým čatní, opečenými ciabattami a rukolovým šalátom.