Flank steak s fazuľovými strukmi a šampiňónmi
Suroviny
- 1 flank steak (cca 600 g)
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 3 lyžice masla Pilos
- ½ citróna
- 100 g fazuľových strukov
- 100 g hnedých šampiňónov
- 3 strúčiky cesnaku
- 50 g šalátu mix
- čerstvá mäta
- 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
Potrebujeme
grilovaciu panvicu, kliešte na obracanie, alobal, sitko, strúhadlo
POSTUP
Steak z obidvoch strán osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Sprudka opekáme na rozohriatej grilovacej panvici z obidvoch strán.
Tip: Mäso otáčame kliešťami a zbytočne do neho nepicháme, aby nestratilo šťavu.
Tesne pred dokončením položíme na steak jednu lyžicu masla, odstavíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť.
Očistené fazuľové struky oblanšírujeme (krátko povaríme v osolenej vriacej vode).
Na druhej panvici s olejom restujeme šampiňóny nakrájané na štvrtiny. Pridáme precedené struky, soľ, korenie a na plátky nasekaný cesnak. Po chvíli pridáme dve lyžice masla a nakrájané lístky mäty. Stiahneme z ohňa a primiešame šalát.
Servírovanie
Do stredu taniera naservírujeme opečenú zeleninu. Na vrch položíme tranšírované steaky – nakrájané na tenké plátky, ktoré v reze osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Dozdobíme hoblinkami parmezánu.