0
18
Flank steak s fazuľovými strukmi a šampiňónmi

Flank steak s fazuľovými strukmi a šampiňónmi

30 min
2 porcie

Suroviny

  • 1 flank steak (cca 600 g)
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 3 lyžice masla Pilos
  • ½ citróna
  • 100 g fazuľových strukov
  • 100 g hnedých šampiňónov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 50 g šalátu mix
  • čerstvá mäta
  • 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio

Potrebujeme

grilovaciu panvicu, kliešte na obracanie, alobal, sitko, strúhadlo


POSTUP

Steak z obidvoch strán osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Sprudka opekáme na rozohriatej grilovacej panvici z obidvoch strán.

Tip: Mäso otáčame kliešťami a zbytočne do neho nepicháme, aby nestratilo šťavu.

Tesne pred dokončením položíme na steak jednu lyžicu masla, odstavíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť. 

Očistené fazuľové struky oblanšírujeme (krátko povaríme v osolenej vriacej vode).

Na druhej panvici s olejom restujeme šampiňóny nakrájané na štvrtiny. Pridáme precedené struky, soľ, korenie a na plátky nasekaný cesnak. Po chvíli pridáme dve lyžice masla a nakrájané lístky mäty. Stiahneme z ohňa a primiešame šalát.

Servírovanie

Do stredu taniera naservírujeme opečenú zeleninu. Na vrch položíme tranšírované steaky – nakrájané na tenké plátky, ktoré v reze osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Dozdobíme hoblinkami parmezánu.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať