10
104
Černohorský rezeň

Černohorský rezeň

50 min
6 porcií

Černohorský rezeň

  • 1 kg bravčového stehna vcelku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 - 2 veľké zemiaky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 vajcia
  • 1 lyžička sušenej majoránky Kania
  • 3 lyžice hladkej múky Castello + na obalenie
  • slnečnicový olej Vita D´or (na vyprážanie)

 

Zemiaková kaša

  • 1 kg zemiakov
  • 3 lyžice roztopeného masla Pilos
  • 1 hrsť nastrúhaného parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio + na ozdobu

 

Ešte budeme potrebovať

  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 citrón

POSTUP

POTREBUJEME

  • potravinársku fóliu
  • tĺčik
  • strúhadlo
  • papierové utierky
  • mixér s nadstavcom metlička

 

Černohorský rezeň

Očistené mäso nakrájame na plátky a pod fóliou na tenko naklepeme. Osolíme a okoreníme. V miske zmiešame na jemno nastrúhané zemiaky a strúčiky cesnaku, vajíčka, soľ, korenie, majoránku a 3 lyžice hladkej múky. Podľa potreby môžeme priliať vodu alebo mlieko. V panvici rozpálime väčšie množstvo oleja. Rezne postupne obalíme – najskôr v múke a potom v cestíčku. Vyprážame ich z obidvoch strán do zlatohneda. Hotové rezne preložíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.

 

Zemiaková kaša

Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky, uvaríme v osolenej vode a precedíme (trochu vody necháme). Presypeme do mixéra a spolu s roztopeným maslom a nastrúhaným syrom rozmixujeme dohladka. 

 

Servírovanie

Černohorské rezne posypeme strúhaným syrom. Podávame ich so zemiakovou kašou posypanou nasekanou petržlenovou vňaťou a mesiačikom citróna.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    12. november 2023, 15:50

    Akože na to treba konkrétne suroviny od konkrétnej značky ? Zhaňam ich už dva dni a doma každý hladný. Nič idem končene variť po dohľadaní konkrétnych inšturcií a dá vedieť ako to dopadlo. PS parmezán bohovo predražil celý recept..

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. máj 2023, 15:30

    Chcem sa opýtať či doručujete ingrediencie aj do druhých mest a dedín napríklad keď niekto je so Šaštína a mate lidl v Senici tak ci bi ste to tam doviezli?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. marec 2023, 17:15

    Výborné!!!! odteraz robím rezne len zo stehna, nie je to také suché ako z karé. Je to recept podľa p.Ihnačaka, presne ako to povedal vo videu, preto je to jedno či je to černohorsky alebo čiernohorsky. Len ich musím nabudúce nakrájať na tenšie alebo lepšie vyklepať. Inak super.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      08. november 2023, 06:07

      V zemiakovom cestíčku bude šťavaté aj mäso z karé. Suchšie býva v bežnom trojobale.

      Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      17. marec 2023, 07:45

      Dobrý deň, ďakujeme veľmi pekne za komentár. 😇 Tešíme sa, že sa Vám rezne podarili. 😍 Aj keď boli tentokrát hrubšie, veríme, že Vám chutili.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. január 2023, 10:27

    Dobrý recept len ste zabudli na to že keď má byť Černohorský tak mäso musí byť pred tým naložené v čiernej hore potom bude to bude Černohorský rezeň.. Inak je to proste obyčajný bravčový rezeň.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. jún 2022, 07:30

    Pán Ihnacak je premena šéf. Ja varím všetko len jeho recepty a to variť neviem podľa mňa . Ale zatiaľ som uvaril všetko. PS všetci žijú😉😂

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať