7
76
Černohorský rezeň

Černohorský rezeň

50 min
6 porcií

Černohorský rezeň

  • 1 kg bravčového stehna vcelku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 - 2 veľké zemiaky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 vajcia
  • 1 lyžička sušenej majoránky Kania
  • 3 lyžice hladkej múky Castello + na obalenie
  • slnečnicový olej Vita D´or (na vyprážanie)

 

Zemiaková kaša

  • 1 kg zemiakov
  • 3 lyžice roztopeného masla Pilos
  • 1 hrsť nastrúhaného parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio + na ozdobu

 

Ešte budeme potrebovať

  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 citrón

POSTUP

POTREBUJEME

  • potravinársku fóliu
  • tĺčik
  • strúhadlo
  • papierové utierky
  • mixér s nadstavcom metlička

 

Černohorský rezeň

Očistené mäso nakrájame na plátky a pod fóliou na tenko naklepeme. Osolíme a okoreníme. V miske zmiešame na jemno nastrúhané zemiaky a strúčiky cesnaku, vajíčka, soľ, korenie, majoránku a 3 lyžice hladkej múky. Podľa potreby môžeme priliať vodu alebo mlieko. V panvici rozpálime väčšie množstvo oleja. Rezne postupne obalíme – najskôr v múke a potom v cestíčku. Vyprážame ich z obidvoch strán do zlatohneda. Hotové rezne preložíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.

 

Zemiaková kaša

Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky, uvaríme v osolenej vode a precedíme (trochu vody necháme). Presypeme do mixéra a spolu s roztopeným maslom a nastrúhaným syrom rozmixujeme dohladka. 

 

Servírovanie

Černohorské rezne posypeme strúhaným syrom. Podávame ich so zemiakovou kašou posypanou nasekanou petržlenovou vňaťou a mesiačikom citróna.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    17. január 2023, 10:27

    Dobrý recept len ste zabudli na to že keď má byť Černohorský tak mäso musí byť pred tým naložené v čiernej hore potom bude to bude Černohorský rezeň.. Inak je to proste obyčajný bravčový rezeň.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. jún 2022, 07:30

    Pán Ihnacak je premena šéf. Ja varím všetko len jeho recepty a to variť neviem podľa mňa . Ale zatiaľ som uvaril všetko. PS všetci žijú😉😂

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. marec 2022, 21:25

    Mám rád všetky Marcelove recepty a tento je tiež výborný...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    04. december 2021, 23:41

    Je to proste dobrý rezeň.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    27. apríl 2021, 12:38

    Všetci sa mýlite. Je to Čarnogurský rezeň podľa tej vybuchnutej atómovej elektrárne v Čarnogure na Ukrajine. Pekný deň.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      27. jún 2022, 11:43

      Super

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať