Opekané kuracie stehná s karfiolovým karí
- 4 kuracie stehná
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- rastlinný olej Promienna
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 50 g zázvoru
- 100 g mrkvy
- 2 paradajky
- 4 lyžice karí korenia Mikado
- 100 ml hydinového vývaru
- 400 ml kokosového mlieka light Freshona
- 200 g karfiolu
- 2 lahôdkové cibuľky
- jazmínová ryža Golden Sun
Postup
POTREBUJEME
- panvicu s pokrievkou
Kuracie stehná vykostíme (kožu neodstraňujeme). Z kostí a odrezkov pripravíme vývar.
Vykostené mäso osolíme, okoreníme a opečieme do chrumkava najskôr na strane s kožou na rozpálenej panvici s rastlinným olejom. Otočíme a dopekáme ešte 4 – 5 minút pod pokrievkou na miernom plameni. Necháme odpočívať.
Na rozohriatu panvicu s rastlinným olejom pridáme cibuľu nakrájanú na menšie kúsky, cesnak na plátky a zázvor nadrobno. Chvíľu spolu restujeme, pridáme mrkvu nakrájanú na menšie kocky a na väčšie kúsky nakrájané olúpané paradajky. Krátko podusíme.
Tip: Video, ako rýchlo a jednoducho ošúpať paradajky nájdete na našej stránke v sekcií Triky.
Ochutíme karí korením a krátko orestujeme. Podlejeme vývarom a kokosovým mliekom. Varíme asi 10 minút a podľa potreby podlievame vývarom. Potom pridáme karfiol rozdelený na ružičky a varíme domäkka. Na záver pridáme 2 lahôdkové cibuľky nakrájané na kolieska.
Servírovanie
Opečené kuracie stehná nakrájame na menšie kúsky. Karfiolové karí podávame s uvarenou jazmínovou ryžou. Môžeme dozdobiť nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.