Černohorský rezeň
Černohorský rezeň
- 1 kg bravčového stehna vcelku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 - 2 veľké zemiaky
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 vajcia
- 1 lyžička sušenej majoránky Kania
- 3 lyžice hladkej múky Belbake + na obalenie
- slnečnicový olej Vita D´or (na vyprážanie)
Zemiaková kaša
- 1 kg zemiakov
- 3 lyžice roztopeného masla Pilos
- 1 hrsť nastrúhaného parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio + na ozdobu
Ešte budeme potrebovať
- čerstvá petržlenová vňať
- 1 citrón
POSTUP
POTREBUJEME
- potravinársku fóliu
- tĺčik
- strúhadlo
- papierové utierky
- mixér s nadstavcom metlička
Černohorský rezeň
Očistené mäso nakrájame na plátky a pod fóliou na tenko naklepeme. Osolíme a okoreníme. V miske zmiešame na jemno nastrúhané zemiaky a strúčiky cesnaku, vajíčka, soľ, korenie, majoránku a 3 lyžice hladkej múky. Podľa potreby môžeme priliať vodu alebo mlieko. V panvici rozpálime väčšie množstvo oleja. Rezne postupne obalíme – najskôr v múke a potom v cestíčku. Vyprážame ich z obidvoch strán do zlatohneda. Hotové rezne preložíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
Zemiaková kaša
Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky, uvaríme v osolenej vode a precedíme (trochu vody necháme). Presypeme do mixéra a spolu s roztopeným maslom a nastrúhaným syrom rozmixujeme dohladka.
Servírovanie
Černohorské rezne posypeme strúhaným syrom. Podávame ich so zemiakovou kašou posypanou nasekanou petržlenovou vňaťou a mesiačikom citróna.