Kapor s kyslou kapustou a sušenými slivkami
- 1 lyžica bravčovej masti Pikok
- 50 g cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice sladkej mletej papriky Mikado
- 200 ml vývaru
- 400 g kyslej kapusty Lidl Stánok
- kryštálový cukor Belbake (na ochutenie kapusty)
- 1 menší zemiak
- 100 g sušených sliviek Alesto
- 4 podkovičky z kapra
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 12 plátkov Schwarzwaldskej šunky Dulano Selection
- petržlenová vňať
- rastlinný olej Promienna
- 50 g celých mandlí Belbake
Postup
Potrebujeme
- 2 panvice
- strúhadlo
- špáradlá
Kyslá kapusta so sušenými slivkami
Cibuľu nakrájanú nadrobno, cesnak na plátky opečieme na masti v rozohriatom hrnci dosklovita. Pridáme mletú papriku a krátko restujeme. Podlejeme vývarom a pridáme kapustu. Potom pridáme nastrúhaný surový zemiak a dusíme domäkka. Pred dokončením primiešame na kúsky nakrájané sušené slivky a ešte chvíľu dusíme.
Kapor v Schwarzwaldskej šunke
Umyté a osušené podkovičky osolíme, okoreníme, posypeme petržlenovou vňaťou a obalíme v plátkoch Schwarzwaldskej šunky (aby šunka držala, môžeme ju pripevniť špáradlami).
Takto pripraveného kapra opečieme na rozohriatej panvici s olejom z každej strany do chrumkava.
Pred servírovaním odstránime špáradlá.
Mandle oblanšírujeme a zbavíme šupky. Potom ich opečieme nasucho na panvici so soľou.
Servírovanie
Jedlo podávame v hlbších tanieroch, ozdobené petržlenovou vňaťou a opečenými mandľami.
Ako prílohu môžeme servírovať varené zemiaky s maslom.