Kapor s kyslou kapustou a sušenými slivkami
- 1 lyžica bravčovej masti Pikok
 - 50 g cibule
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 2 lyžice sladkej mletej papriky Mikado
 - 200 ml vývaru
 - 400 g kyslej kapusty Lidl Stánok
 - kryštálový cukor Belbake (na ochutenie kapusty)
 - 1 menší zemiak
 - 100 g sušených sliviek Alesto
 - 4 podkovičky z kapra
 - čierne korenie v mlynčeku Kania
 - morská soľ v mlynčeku Kania
 - 12 plátkov Schwarzwaldskej šunky Dulano Selection
 - petržlenová vňať
 - rastlinný olej Promienna
 - 50 g celých mandlí Belbake
 
Postup
Potrebujeme
- 2 panvice
 - strúhadlo
 - špáradlá
 
Kyslá kapusta so sušenými slivkami
Cibuľu nakrájanú nadrobno, cesnak na plátky opečieme na masti v rozohriatom hrnci dosklovita. Pridáme mletú papriku a krátko restujeme. Podlejeme vývarom a pridáme kapustu. Potom pridáme nastrúhaný surový zemiak a dusíme domäkka. Pred dokončením primiešame na kúsky nakrájané sušené slivky a ešte chvíľu dusíme.
Kapor v Schwarzwaldskej šunke
Umyté a osušené podkovičky osolíme, okoreníme, posypeme petržlenovou vňaťou a obalíme v plátkoch Schwarzwaldskej šunky (aby šunka držala, môžeme ju pripevniť špáradlami).
Takto pripraveného kapra opečieme na rozohriatej panvici s olejom z každej strany do chrumkava.
Pred servírovaním odstránime špáradlá.
Mandle oblanšírujeme a zbavíme šupky. Potom ich opečieme nasucho na panvici so soľou.
Servírovanie
Jedlo podávame v hlbších tanieroch, ozdobené petržlenovou vňaťou a opečenými mandľami.
Ako prílohu môžeme servírovať varené zemiaky s maslom.
                





 Roman Paulus