Grilovaný chuck roll steak
Šalát z mladých zemiakov
- 500 g menších mladých zemiakov
- ½ karfiolu
- 2 lyžice hrubozrnnej horčice Kania
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- šťava z 1 citróna
- 1 zväzok reďkoviek
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- čerstvá petržlenová vňať
Chuck roll steak
- 800 g chuck roll z mladého býka
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- čerstvý rozmarín
- šťava z ½ citróna
POSTUP
POTREBUJEME
- metličku
- grilovacie
- kliešte
- gril
- alobal
Na grilovačku si vopred pripravíme karfiol, ktorý rozoberieme na menšie ružičky a oblanšírujeme – krátko povaríme 2 – 3 minúty vo vriacej osolenej vode. Zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka a ošúpeme.
Šalát z mladých zemiakov
Vo väčšej miske zmiešame horčicu, väčšie množstvo oleja, soľ, korenie a citrónovú šťavu. Pridáme ružičky karfiolu, zemiaky, reďkovky a lahôdkové cibuľky nakrájané na plátky. Zľahka premiešame, podľa potreby dochutíme a necháme odstáť.
Chuck roll steak
Umyté a očistené mäso nakrájame na hrubšie plátky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Sprudka grilujeme na rozpálenom grile asi 3 minúty (podľa hrúbky mäsa) z obidvoch strán. Keď je steak z jednej strany ugrilovaný, otočíme ho a na vrch položíme vetvičku rozmarínu. Hotové steaky preložíme na tanier, pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, prikryjeme alobalom a necháme asi 2 minúty odpočinúť.
Servírovanie
Na porciu šalátu položíme na plátky nakrájané steaky, ktoré v reze osolíme a okoreníme. Dozdobíme petržlenovou vňaťou.