8
71
Cícerová polievka

Cícerová polievka

2 h 0 m
8 porcií
  • 500 g suchého cíceru
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 330 g mrkvy
  • 250 g cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 bobkové listy
  • 5 guľôčok celého čierneho korenia
  • 150 ml olivového oleja
  • soľ
  • čerstvá petržlenová vňať

POSTUP

POTREBUJEME

  • väčší kastról

 

Cícer namočíme deň vopred do vody s lyžičkou sódy, na druhý deň ho scedíme a prepláchneme pod tečúcou vodou. Do väčšieho hrnca vložíme cícer, na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu, posekané strúčiky cesnaku, bobkové listy, čierne korenie, olivový olej a zalejeme 2 litrami vody. Prikryjeme pokrievkou a na miernom plameni varíme aspoň 2 hodiny. Potom ochutíme soľou a pred podávaním ešte nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

Tip: Ak obľubujete hustejšie krémové polievky, po dovarení časť zeleniny a cíceru rozšľaháme tyčovým mixérom.

 

Servírovanie

Polievka má sýtu a výdatnú chuť, ktorá vynikne najmä ak jej doprajeme aspoň deň odpočinku v chlade. Podávať môžeme so suchármi alebo hriankami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    15. september 2024, 18:12

    👍

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. november 2023, 13:49

    Použila som cicer z konzervy, olivového oleja som pouzila ovela menej a varila 25 minút. Výborná polievka :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. apríl 2023, 23:52

    Skvelá polievočka a dosť sýta. 👌

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      23. apríl 2023, 21:11

      Dobrý deň, ďakujeme za Vám komentár. 😊 Veru, táto polievka dokáže poriadne zasýtiť.

      Odpovedať
  • Y
    Yvetta
    30. september 2021, 18:24

    Polievku som varila uz viackrat. Je vynikajuca a s radostou sa k receptu opat vratim. Dala som vsak menej oleja ako je predpis. 👍

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      05. november 2024, 21:15

      Aj ja som dala oveľa menej oleja… 150ml mi príde príliš veľa na také množstvo polievky. 🙂

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. november 2020, 20:39

    Horšiu polievku som ešte nejedla. Príliš veľa oleja, len ten cítiť. Inak bez chuti.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      09. august 2024, 07:51

      olivový ani mne nesmakuje a cibulu by som orestovat. Tu más iný recpet napr. z pravda:Prebratý a umytý cícer si namočím na 24 hodín, pred prípravou vodu zlejem, prepláchnem a dám do hrnca variť asi na dve hodiny. Po danom čase si pokrájam cibuľku na drobno, podusím ju na masti do sklovita a pridám nastrúhané mrkvy, podusím asi 10 minút a zalejem cícerom aj s vodou, v ktorej sa varil. Teraz som pridala hubový bujón, ale môže sa iba soľ, peper, saturejka alebo majorán pred dokončením. Povarím ešte asi pol hodinky, medzitým si pripravím stredne husté zemiakové cestíčko ako na halušky /1 zemiak našúcham na jemno+polohrubá múka+soľ/. Z tanierika si halušky lyžicou nahádžem do polievky, premiešam a prevarím asi 5 minút. Halušky polievku zahustia, bude chutná a sýta. Dobrú chuť!

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      10. december 2023, 08:28

      Tak to si riadna mantinelka to ani nepíš že nevieš variť a predpokladám ze kazdemu chuti niečo iné tak si ju podľa toho ochutím ovšem ak nejake dochucovadla doma máš možno žeres len vifóny 😂

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať