
Cícerový guláš
Suroviny
- 1 cibuľa
- rastlinný olej Vita D´or
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 paprika
- 2 paradajky
- 100 g šampiňónov
- 2 zemiaky
- 1 lyžička drvenej rasce Kania
- 1 lyžica sladkej mletej papriky Kania
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- voda
- 400 g cícera v náleve Freshona
- 1 lyžička sušeného majoránu Kania
Potrebujeme
hrniec, panvicu
POSTUP
V hrnci alebo v panvici na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, na pásiky nakrájanú papriku a paradajky na mesiačiky. Orestujeme, následne prihodíme šampiňóny nakrájané na hrubšie plátky a zemiaky nakrájané na malé kocky. Podusíme a ochutíme rascou, sladkou mletou paprikou, soľou a korením. Orestujeme, prilejme vodu a necháme variť 10 – 15 minút. Cícer precedíme, prihodíme k zelenine a varíme, kým cícer zmäkne približne ďalších 10 minút.
Na záver ochutíme sušeným majoránom.