Grilované fašírky s kuskusovým šalátom
Suroviny
- 200 g kuskusu Campo Largo
- 700 g mletého mäsa (mix bravčového a hovädzieho)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 hrsť čerstvého oregana
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 vajce
- 2 hrste strúhanky Belbake
- 1 avokádo
- šťava z ½ citróna
- 1 pomaranč
- 1 hrsť čerstvej mäty
- 200 g jogurtu gréckeho typu Pilos
Potrebujeme
strúhadlo, grilovaciu obracačku, gril s pokrievkou
POSTUP
Ideálne pred grilovaním kuskus uvaríme podľa návodu na obale.
V mise dôkladne zmiešame mäso, nastrúhané strúčiky cesnaku, najemno nasekané oregano, soľ, korenie, olej, vajce a strúhanku. Zo zmesi vypracujeme fašírky veľkosti dlane. Rozpálený rošt potrieme olejom a uložíme naň fašírky. Grilujeme z obidvoch strán do zlatohneda.
Avokádo nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a pridáme k mierne vychladnutému uvarenému kuskusu. Kôru z pomaranča odkrojíme a ostrým nožom vykrojíme segmenty - mesiačiky pomaranča bez šupky, ktoré tiež pridáme do šalátu. Vytlačíme doň aj šťavu zo zvyšku pomaranča. Prilejeme olej, prisypeme natrhané lístky mäty a zľahka premiešame.
Servírovanie
Grilované fašírky servírujeme s kuskusovým šalátom, ktorý ešte pokvapkáme olejom. Grécky jogurt podávame v samostatnej miske dozdobený lístkami mäty a oregana.