
Filety zo sviečkovice s hubami a paprikovo-smotanovou omáčkou
Suroviny
- 100 g šampiňónov
- 100 g hlivy
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- olivový olej Primadonna
- 2 filety zo sviečkovice (300 g)
- 1 hrsť sušených húb
- 200 ml bieleho suchého vína
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- čerstvý rozmarín
- 70 g masla Pilos
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
Potrebujeme
panvicu, alobal
POSTUP
Sušené huby krátko povaríme vo víne. Šampiňóny a hlivu nakrájame na menšie kúsky. Cesnak nasekáme na plátky a lahôdkovú cibuľku prekrojíme na menšie kúsky. Na rozpálenej panvici s olejom orestujeme huby. Osolíme, okoreníme, prihodíme scedené huby, cesnak, cibuľku a rozmarín. Pridáme maslo (50 g), premiešame a stiahneme z ohňa. Steaky sprudka opečieme na oleji zo všetkých strán. Ochutíme soľou a korením, preložíme na tanier a necháme odpočinúť prikryté alobalom. V panvici na masle (20 g) a oleji krátko orestujeme papriku. Prilejeme víno z húb, osolíme, okoreníme, podlejeme smotanou, premiešame a necháme prevrieť.
Servírovanie
Filet zo sviečkovice podávame s hubami a prelejeme paprikovo-smotanou omáčkou. Po povrchu posypeme nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.