2
16
Citrónová torta s makom

Citrónová torta s makom

1 h 30 m
12 porcií

 

Korpus

  • 4 vajíčka
  • 220 g kryštálového cukru Castello
  • 100 g roztopeného masla Pilos
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 180 g hladkej múky Castello
  • 40 g mletého maku Belbake
  • 5 g kypriaceho prášku do pečiva Castello
  • 3 citróny

 

Citrónový sirup

  • 80 g práškového cukru Castello
  • 100 ml citrónovej šťavy

 

Citrónový krém

  • 300 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 80 g práškového cukru Castello
  • 1 citrón

 

Na ozdobenie

  • 40 g mletého maku Belbake
  • kôra z 1 citróna

POSTUP

POTREBUJEME

  • metličku
  • strúhadlo na kôru
  • papier na pečenie
  • okrúhlu formu na pečenie s vyberateľným dnom (priemer 24 cm)
  • robot s nadstavcom metlička
  • cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou

 

Vajíčka s cukrom ručne vyšľaháme. Primiešame roztopené maslo a smotanu na šľahanie. Potom zapracujeme aj preosiate sypké ingrediencie. Ochutíme nastrúhanou kôrou z umytých citrónov (strúhame len žltú časť kôry, biela je horká). Zvyšnú kôru z citrónov odkrojíme a ostrým nožom vykrojíme segmenty - mesiačiky citrónov bez šupky a vmiešame do cesta. Pripravené cesto rovnomerne nalejeme do formy na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 45 – 55 minút. Upečený korpus necháme vo forme a ešte teplý polejeme citrónovým sirupom, ktorý sme pripravili zmiešaním práškového cukru a citrónovej šťavy.

Tip: Korpus polievame ešte teplý, aby sa sirup lepšie vsiakol.

 

Citrónový krém

V robote s nadstavcom metlička vyšľaháme spolu nátierku z čerstvého syra, smotanu na šľahanie a práškový cukor do polotuha. Ochutíme kôrou a šťavou z citróna a šľaháme do tuha. Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a dáme stuhnúť do chladničky. Vychladnutý korpus uvoľníme z formy a prenesieme na servírovací podnos. Tortu ozdobíme krémom, posypeme makom a kôrou z citróna.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • Tana Breznicka
    18. október 2020, 04:15

    Výborný koláčik! :)

    Odpovedať
  • Lukáš V.
    25. máj 2020, 11:37

    Bál som sa, že 4 citróny budú priveľa a torta bude kyslá, ale ona je geniálna. Vynikajúci pomer sladkej a kyslej chuti (lepší som našiel iba v sladkokyslej omáčke :) ..). Ďakujem za recept, je skvelý!

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať