Cheesecake s arašidovým maslom
Korpus
- 150 g praclíkov Crusti Croc
- 100 g celozrnných sušienok
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- 150 g rozpusteného masla Pilos
Krém
- 600 g nátierky z čerstvého syra Goldessa classic
- 300 g hladkého arašidového masla McEnnedy
- 130 g práškového cukru Belbake
- 400 g kyslej smotany Pilos (18%)
- 4 vajíčka
- 1 lyžica Zlatého klasu
- 200 g vlažnej rozpustenej bielej čokolády Fin Carré
Poleva
- 240 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
POSTUP
POTREBUJEME
- sekací mixér
- formu s priemerom 26 cm
- metličku na šľahanie
- misku na vodný kúpeľ
Čas chladenia: ideálne cez noc
Korpus
Praclíky rozomelieme spolu so sušienkami a cukrom najemno. Primiešame roztopené maslo a zmes nanesieme na dno tortovej formy. Rovnomerne utlačíme a predpečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 minút.
Krém
Krémový syr rozmiešame spolu s arašidovým maslom dohladka. Postupne pridávame ostatné suroviny. Vymiešame hladký krém, ktorý nalejeme na predpečený korpus. Pečieme približne 60 minút pri 120 °C. Upečený cheesecake necháme najprv vychladnúť pri izbovej teplote, potom ho dáme stuhnúť do chladničky.
Poleva
Smotanu na šľahanie ohrejeme (nesmie vrieť) a zalejeme ňou čokoládu nasekanú nadrobno. Necháme chvíľu postáť a potom rozmiešame na lesklú a hladkú ganache. Polevu nalejeme na stuhnutý cheesecake. Necháme zatuhnúť a dozdobíme praclíkmi.