6
8
Cheesecake s arašidovým maslom

Cheesecake s arašidovým maslom

1 h 20 m
16 porcií

Korpus

  • 150 g praclíkov Crusti Croc
  • 100 g celozrnných sušienok
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 150 g rozpusteného masla Pilos

Krém

  • 600 g nátierky z čerstvého syra Goldessa classic
  • 300 g hladkého arašidového masla McEnnedy
  • 130 g práškového cukru Castello
  • 400 g kyslej smotany Pilos (18%)
  • 4 vajíčka
  • 1 lyžica Zlatého klasu
  • 200 g vlažnej rozpustenej bielej čokolády Fin Carré

Poleva

  • 240 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)

POSTUP

POTREBUJEME

  • sekací mixér
  • formu s priemerom 26 cm
  • metličku na šľahanie
  • misku na vodný kúpeľ

Čas chladenia: ideálne cez noc

Korpus

Praclíky rozomelieme spolu so sušienkami a cukrom najemno. Primiešame roztopené maslo a zmes nanesieme na dno tortovej formy. Rovnomerne utlačíme a predpečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 minút.

Krém

Krémový syr rozmiešame spolu s arašidovým maslom dohladka. Postupne pridávame ostatné suroviny. Vymiešame hladký krém, ktorý nalejeme na predpečený korpus. Pečieme približne 60 minút pri 120 °C. Upečený cheesecake necháme najprv vychladnúť pri izbovej teplote, potom ho dáme stuhnúť do chladničky.

Poleva

Smotanu na šľahanie ohrejeme (nesmie vrieť) a zalejeme ňou čokoládu nasekanú nadrobno. Necháme chvíľu postáť a potom rozmiešame na lesklú a hladkú ganache. Polevu nalejeme na stuhnutý cheesecake. Necháme zatuhnúť a dozdobíme praclíkmi.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    25. február 2021, 15:46

    Ako dlho má tuhnúť v chladničke po upečení? Hodinka stačí?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. február 2021, 04:14

    Určite vyskúšam a viem, že bude výborný.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      25. február 2021, 09:37

      Dobrý deň, určite nám dajte vedieť, ako to dopadlo! :-) Prajeme dobrú chuť!

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. marec 2019, 19:35

    Chutny. robila som v piatok vecer a viac nam chutil v nedeľu nez v sobotu😊

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. február 2019, 18:22

    Suroviny nie sú drahé, sú porovnateľné s inými koláčmi. A presladený už vôbec nie je. Neviem podľa akého receptu ste postupovali. Ja som ho robila presne podľa receptu a je famózny.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. január 2019, 10:29

    Vyzerá chutne ale nestoji zanic tiez drahé suroviny a moc presladceny aj ked som nedala tak moc cukru. Viac ho robit isto nebudem

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info