Zmrzlinová bomba
Suroviny
Crumble
- 130 g horkej čokolády Fin Carré
- 70 g masla Pilos
- 300 g kakaových sušienok Tastino
Bomba
- 1 l čokoládovej zmrzliny Bon Gelati
- 300 g čerstvých jahôd
- 1 l jahodového sorbetu Ballino
Sneh
- 100 g bielkov (z cca 4 vajec)
- 200 g kryštálového cukru Belbake
- 20 g kakaa Belbake
Ozdoba
- 50 g kakaových sušienok Tastino
- 200 g čerstvých jahôd
Potrebujeme
- misku na vodný kúpeľ, mixér s metličkami na šľahanie, silikónovú formu v tvare obdĺžnika alebo tortovú formu vystlanú potravinárskou fóliou, sitko
POSTUP
Crumble
Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli. Prisypeme najemno mleté sušienky a vymiešame mrveničku.
Bomba
Mierne roztopenú čokoládovú zmrzlinu rozmiešame a naplníme ňou formu. Pridáme na štvrtiny nakrájané jahody a polovicu crumble. Povrch uhladíme a pridáme vrstvu rozmiešaného jahodového sorbetu. Posypeme zvyšnou mrveničkou, opäť uhladíme a necháme mraziť aspoň 8 hodín.
Sneh
Bielky s cukrom šľaháme nad parou, kým sa cukor úplne rozpustí a zmes je horúca na dotyk. Potom ich zoberieme z vodného kúpeľa a na najvyšších otáčkach šľaháme do pevného snehu, kým vychladnú.
Tip: Šľahanie nad parou bielky pasterizuje.
Prisypeme preosiate kakao a pár ťahmi spojíme, aby sme zachovali vzor.
Servírovanie
Zamrznutú zmrzlinu necháme chvíľu povoliť pri izbovej teplote alebo v chladničke a potom ju vyklopíme z formy. Natrieme ju snehom, posypeme rozdrvenými sušienkami a ozdobíme kúskami jahôd. Krájame nožom namočeným do horúcej vody.