0
8
Cordon bleu so zemiakovou kašou

Cordon bleu so zemiakovou kašou

2 h 0 m
4 porcie

Rezne

  • 400 g bravčových rezňov
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 150 g šunky Pikok
  • 100 g plátkov syra gouda Bluedino
  • asi 100 g hladkej múky Castello na obaľovanie
  • 2 vajcia
  • asi 100 g strúhanky Castello
  • rastlinný olej Promienna alebo prepustené maslo
  • brusnicový kompót Freshona
  • 1 citrón

Zemiaky

  • 400 g zemiakov
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 2 lyžice vody
  • čerstvá petržlenová vňať

Zemiaková kaša

  • 200 g zemiakov
  • 50 ml mlieka Pilos
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 2 lyžice masla Pilos

Kokteilová omáčka

  • 2 lyžice majonézy Mikado
  • 3 lyžice kečupu Mikado
  • 1 lyžice chrenu Mikado
  • šťava z ½ citróna

Postup

POTREBUJEME

  • tĺčik na mäso
  • potravinovú fóliu
  • alobal

Rezne

Bravčové rezne naklepeme cez fóliu na tenké plátky. Osolíme a okoreníme ich. Na každý plátok mäsa položíme šunku a syr, zvinieme a zabalíme do potravinovej fólie, potom do alobalu a necháme zamraziť. Po zamrazení rolády vyberieme a necháme v chladničke asi 45 minút povoliť. Nakrájame ich na tenké plátky (asi 1 cm), ktoré obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke.

Tip: Vo vajíčku a strúhanke obalíme 2-krát, čím sa vytvorí hrubšia vrstva, ktorá zabráni vytekaniu syra pri vyprážaní.

Vyprážame na rozpálenej panvici s olejom dozlatista.

Zemiaky

Neošúpané zemiaky varíme vo vriacej osolenej vode domäkka (asi 20 minút). Potom ich ošúpeme a nakrájame na kocky. Do panvice nalejeme trochu vody a pridáme maslo, ktoré necháme rozohriať. Pridáme zemiaky a počkáme, kým sa vytvorí emulzia. Prisypeme nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.

Zemiaková kaša

Očistené a umyté zemiaky nakrájame na menšie kúsky a varíme v osolenej vode domäkka. Potom scedíme a prepasírujeme. Do menšieho hrnca pridáme mlieko, smotanu, prepasírované zemiaky a maslo. Osolíme a vymiešame na hladkú kašu.

Kokteilová omáčka

Majonézu, kečup, chren a citrónovú šťavu pridáme do misky. Ochutíme soľou a korením a dôkladne premiešame.

Servírovanie

Jedlo môžeme podávať ako jednohubky alebo hlavný chod. Jednohubky servírujeme so zemiakovou kašou, kokteilovou omáčkou alebo brusnicovým kompótom. Každý kúsok ozdobíme petržlenovou vňaťou. Hlavný chod podávame s petržlenovými zemiakmi a mesiačikom citróna. Ako príloha sa hodí aj ľahký zemiakový alebo listový šalát.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info