Ryžové rezance s brokolicou
Suroviny
- 1 stredne veľká brokolica
- 2 lyžice prepusteného alebo ghee masla
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 lahôdkové cibuľky
- 200 g širokých ryžových rezancov
- 4 lyžice sójovej omáčky Vitasia
- 3 lyžice arašidového masla Mister Choc
- 4 lyžice kokosového mlieka Freshona
- 2 lyžice bieleho sezamu Vitasia
- 1 limetka
Potrebujeme
- hlbšiu (wok) panvicu, sitko
POSTUP
Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky, ktoré dôkladne umyjeme. Stredovú stonku zbavíme hrubšej kôry a spolu s ostatnými väčšími stonkami a listami nakrájame na tenké rezance. Oddelene prepláchneme a scedíme.
V hlbšej panvici roztopíme prepustené maslo, pridáme plátky cesnaku, cibuľky nakrájané na väčšie časti a rezance z hrubých častí brokolice. Opekáme a miešame 5 minút.
Potom pridáme do panvice aj ružičky brokolice a opekáme ďalších 8 – 10 minút, kým bude brokolica opečená a ešte stále chrumkavá.
Medzitým uvaríme rezance podľa návodu na obale. Následne scedíme a zmiešame s dvomi lyžicami sójovej omáčky.
Arašidové maslo zriedime dvomi lyžicami sójovej omáčky a kokosovým mliekom. Zálievkou v závere opekania prelejeme obsah panvice, pridáme dve lyžice sezamu a všetko dôkladne premiešame. Nakoniec primiešame do panvice rezance, odstavíme od tepelného zdroja, necháme 5 minút postáť a pred servírovaním ešte raz premiešame.
Servírovanie
Porciu ryžových rezancov s brokolicou ozdobíme sezamom a podávame s plátkom limetky, prípadne extra porciou sójovej omáčky na preliatie, čili alebo wasabi pastou.
Tip: Brokolica zostane chrumkavá a kombinácia cesnaku, sójovej omáčky a arašidového masla dodá jedlu príjemnú sladko-slanú chuť. Do základu v panvici môžeme pridať aj čili papričku alebo čerstvý zázvor pokrájaný na tenké rezance a na záver aj pár kvapiek sezamového oleja. Do zálievky sa skvelo hodí aj kúsok wasabi pasty.