Egrešový koláč
Suroviny
Korpus
- 180 g masla Pilos
- 160 g trstinového cukru Belbake
- 2 vajcia
- 100 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 100 g mletých mandlí Belbake
- kôra z 1 citróna
Ovocná vrstva
- 600 g egrešov
- 20 ml citrónovej šťavy
- 30 g trstinového cukru Belbake
- 20 g kukuričného škrobu
Karamelová mandľová vrstva
- 200 g plátkov mandlí Belbake
- 100 g masla Pilos
- 100 g trstinového cukru Belbake
Servírovanie
- vanilková zmrzlina Bon Gelati
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, formu na pečenie s rozmermi 24,5x21x5 cm, papier na pečenie
POSTUP
Korpus
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne zašľaháme vajcia. Do maslovej zmesi pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a mleté mandle. Na záver jemne vmiešame kôru z citróna. Cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, rozotrieme až ku okrajom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.
Ovocná vrstva
Egreše zmiešame s citrónovou šťavou, cukrom a kukuričným škrobom. Ovocnú vrstvu nasypeme na predpečené cesto a pečieme ďalších 10 – 15 minút.
Karamelová mandľová vrstva
Maslo roztopíme s cukrom. Prisypeme mandľové lupienky, premiešame a odstavíme.
Mandľovú zmes nasypeme na koláč a pečieme ďalších 15 minút dozlatista.
Servírovanie
Egrešový koláč servírujeme s kopčekom zmrzliny.