11
128
Farfalle s balkánskym syrom, špenátom a sušenými paradajkami

Farfalle s balkánskym syrom, špenátom a sušenými paradajkami

20 min
5 porcií
  • 200 g balkánskeho syru Pilos
  • 500 g farfalle Combino
  • olivový olej Biotrend
  • 25 g masla
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 hrsť sušených paradajok v oleji Baresa
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku Mikado
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Potrebujeme

  • veľkú panvicu alebo wok
  • sitko

Cestoviny

Cestoviny varíme v osolenej vriacej vode asi 10 minút, občas ich premiešame aby sa nezlepili.

Omáčka

Do väčšej panvice alebo woku dáme rozohriať olivový olej a maslo. Strúčiky cesnaku nasekáme nadrobno a krátko opražíme. Po chvíli pridáme nakrájané sušené paradajky a necháme spolu krátko restovať. Primiešame 2 lyžice paradajkového pretlaku, osolíme a okoreníme. Zmes za stáleho miešania restujeme ešte asi 1 minútu, podlejeme teplým zeleninovým vývarom a chvíľu podusíme. Pripravenú omáčku stiahneme z ohňa, pridáme špenát a scedené cestoviny. Dobre premiešame a panvicu vrátime späť nad plameň. Ak sú cestoviny príliš suché, môžeme priliať ešte trochu teplého zeleninového vývaru. Na záver pridáme balkánsky syr nakrájaný na malé kúsky a premiešame.

Servírovanie

Farfalle podávame v hlbokých tanieroch ozdobené nadrobno nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať