Farfalle s balkánskym syrom, špenátom a sušenými paradajkami
- 200 g balkánskeho syru Pilos
- 500 g farfalle Combino
- olivový olej Biotrend
- 25 g masla
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 hrsť sušených paradajok v oleji Baresa
- 2 lyžice paradajkového pretlaku Mikado
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 150 ml zeleninového vývaru
- 100 g čerstvého špenátu
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Potrebujeme
- veľkú panvicu alebo wok
- sitko
Cestoviny
Cestoviny varíme v osolenej vriacej vode asi 10 minút, občas ich premiešame aby sa nezlepili.
Omáčka
Do väčšej panvice alebo woku dáme rozohriať olivový olej a maslo. Strúčiky cesnaku nasekáme nadrobno a krátko opražíme. Po chvíli pridáme nakrájané sušené paradajky a necháme spolu krátko restovať. Primiešame 2 lyžice paradajkového pretlaku, osolíme a okoreníme. Zmes za stáleho miešania restujeme ešte asi 1 minútu, podlejeme teplým zeleninovým vývarom a chvíľu podusíme. Pripravenú omáčku stiahneme z ohňa, pridáme špenát a scedené cestoviny. Dobre premiešame a panvicu vrátime späť nad plameň. Ak sú cestoviny príliš suché, môžeme priliať ešte trochu teplého zeleninového vývaru. Na záver pridáme balkánsky syr nakrájaný na malé kúsky a premiešame.
Servírovanie
Farfalle podávame v hlbokých tanieroch ozdobené nadrobno nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.