Farfalle s kyslou smotanou a šampiňónmi
- 12 šampiňónov
- 400 g kyslej smotany Pilos
- 400 g cestovín farfalle Combino
- soľ Belbake
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lahôdkové cibuľky
- 2 lyžice rastlinného oleja Promienna
- 150 g údeného lososa Laschinger
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 g čerstvého špenátu
- 2 lyžice olivového oleja Italiamo
- syr Grana Padano Lovilio na posypanie
Potrebujeme
- sitko
- strúhadlo
Farfalle
Farfalle uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vriacej vode. Potom ich scedíme.
Omáčka
Cesnak nakrájame na plátky, bielu časť lahôdkovej cibuľky na rezance a vňať cibuľky nahrubo. Všetko orestujeme na panvici na rozpálenom rastlinnom oleji. Podľa potreby podlejeme vriacou vodou z cestovín a stíšime plameň. Pridáme scedené cestoviny, kyslú smotanu a na rezance nakrájaného údeného lososa. Suroviny pridávame postupne a vždy dôkladne premiešame. Ochutíme mletým čiernym korením. Ak je omáčka príliš hustá, prilejeme podľa potreby vodu, v ktorej sa varili cestoviny. Pred dokončením pridáme listy čerstvého špenátu a krátko povaríme.
Restované šampiňóny
Očistené šampiňóny zbavíme nožičiek a nakrájame na štvrtinky. Orestujeme ich na menšej panvici na olivovom oleji. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Servírovanie
Farfalle so špenátom servírujeme v hlbokom tanieri. Na cestoviny pridáme orestované šampiňóny. Môžeme ozdobiť zrolovaným plátkom údeného lososa do tvaru ružičky a trochou čerstvého špenátu. Nakoniec posypeme nastrúhaným syrom Grana Padano.