0
1
Šošovicový šalát s vyprážaným kaprom

Šošovicový šalát s vyprážaným kaprom

1 h 0 m
4 porcie

Šošovicový šalát

  • 50 g šošovice Cornfarm
  • 100 g červenej šošovice
  • 50 g farmárskej šunky Pikok
  • 1 lahôdková cibuľka
  • 1 strúčik cesnaku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • červený vínny ocot Acentino

Kapor

  • 4 filety kapra 
  • 1 strúčik cesnaku
  • čerstvá petržlenová vňať
  • mletá štipľavá paprika Mikado
  • 1 citrón (na ozdobu)

Cestíčko

  • 180 g hladkej múky Castello
  • 2 vajcia
  • 13 g kypriaceho prášku do pečiva Castello
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • rastlinný olej Promienna

Kokteilová omáčka

  • 2 lyžice majonézy Mikado
  • 3 lyžice jemného kečupu Mikado
  • 1 lyžica strúhaného chrenu Mikado
  • šťava z ½ citróna
     

Postup

POTREBUJEME

  • papierové utierky
  • lis na cesnak
  • metličku na šľahanie

Šošovicový šalát

Oba druhy šošovice uvaríme domäkka a scedíme. Ešte teplú šošovicu zmiešame vo väčšej miske a pridáme k nej na kocky nakrájanú šunku, na kolieska nakrájanú lahôdkovú cibuľku a prelisovaný strúčik cesnaku. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a octom. Zľahka premiešame a necháme odležať.

Kapor

Mäso narežeme na tenké prúžky, pričom dávame pozor, aby sme neprerezali kožu. Týmto spôsobom narušíme drobné kostičky v mäse a pri jedení nám nebudú prekážať. Kúsky kapra osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným strúčikom cesnaku a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a mletou paprikou.

Cestíčko

Z hladkej múky, vajíčok, kypriaceho prášku, soli a vína pripravíme redšie cesto. Víno prilievame postupne, aby sa v ceste nevytvorili hrudky. Kúsky kapra obalíme v cestíčku, necháme odkvapkať a vypražíme v rozpálenom oleji dozlatista. Hotového kapra preložíme na kuchynské utierky, aby sme ho zbabili prebytočného tuku.

Kokteilová omáčka

Majonézu, kečup, chren, citrónovú šťavu, soľ a korenie vymiešame na hladkú omáčku.

Servírovanie

Kúsky kapra podávame so šošovicovým šalátom a mesiačikmi citrónu a ozdobené petržlenovou vňaťou. Kokteilovú omáčku servírujeme s samostatnej miske.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info