
Hovädzie ragú s karí, cícerom a paradajkami
Suroviny
- 1 kg hovädzieho stehna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 50 g hladkej múky Belbake
- slnečnicový olej Vita D'or
- 3 ks bobkového listu Kania
- 4 mrkvy
- 2 petržleny
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica mletého kari Kania
- 100 g cíceru Freshona
- 100 ml červeného suchého vína
- 800 g lúpaných paradajok Baresa
- 1 lyžica masla Pilos
- šťava z ½ citróna
Ešte budeme potrebovať
- olivový olej Primadonna
- 1 ciabatta
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lahôdková cibuľka
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
hrniec, panvica
POSTUP
Mäso očistíme, nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. V rozpálenom hrnci na slnečnicovom oleji mäso orestujeme. Prihodíme bobkové listy. Medzitým nakrájame mrkvu, petržlen, cibuľu, cesnak, pridáme do hrnca a restujeme dozlatista. Osolíme, okoreníme, prisypeme kari, suchý cícer, ktorý sme namočili deň vopred, premiešame, podlejeme vínom a pridáme paradajky z konzervy. Zalejeme teplou vodou, hrniec zakryjeme a za občasného miešania dusíme približne 120 minút domäkka. Pred koncom pridáme maslo, šťavu z citróna a krátko povaríme. V rozpálenej panvici na olivovom oleji opečieme ciabattu z obidvoch strán dochrumkava a potrieme cesnakom.
Servírovanie
Hovädzie ragú s karí, cícerom a paradajkami posypeme zelenou časťou lahôdkovej cibuľky, čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame s opečenou ciabattou.