Fašírky s teplým cuketovým šalátom
- 600 g mletého mäsa mix
- 1 lyžička sušeného oregana Mikado
- 1 lyžica mletej sladkej papriky Kania
- 1 vajce
- 1 cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- rastlinný olej Promienna
- 3 menšie cukety
- olivový olej Primadonna
- 1 pór
- 80 g sušených paradajok v oleji Baresa
- 4 lyžice červeného vínneho octu Acentino
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 4 väčšie zemiaky uvarené v šupke
- 2 hrste rukoly
- kozí syr na posypanie
Postup
Potrebujeme
- lis na cesnak
- panvicu
Mleté mäso
Mleté mäso preložíme do misky, pridáme oregano, mletú papriku, vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisované strúčiky cesnaku. Ochutíme soľou, korením a dôkladne premiešame. Mäsovú zmes necháme približne 20 minút odpočívať. Z mäsovej zmesi tvarujeme fašírky s priemerom 5 cm a výškou 1,5 cm. Opekáme ich na rozpálenej panvici s rastlinným olejom z každej strany asi 2 – 3 minúty.
Cuketový šalát
Umytú a osušenú cuketu nakrájame na hrubšie polkolieska. Restujeme ich na rozohriatej panvici s olivovým olejom 2 – 3 minúty. Osolíme a okoreníme. K zľahka orestovanej cukete pridáme na plátky nakrájaný cesnak a pór. Na záver pridáme sušené paradajky nakrájané na rezance. Podlejeme octom a necháme prejsť varom. Hotový šalát preložíme do misky a dochutíme nasekanou bazalkou.
Opekané zemiaky
Uvarené neošúpané zemiaky nakrájame na hrubšie plátky, ktoré opečieme na panvici s rastlinným olejom dozlatista.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme teplý cuketový šalát a opekané zemiaky. Na ne položíme 2 fašírky a dozdobíme lístkami umytej a osušenej rukoly. Na záver posypeme kozím syrom.